B-junioren zaterdag, B1, 1e klasse 03

5 maart 2016 12:00

Kleef, R. van

Nieuwland maatje te groot

Met een fysiek sterke opstelling proberen we het kampioenskandidaat Nieuwland B1 moeilijk te maken. In de uitwedstrijd lukte dat goed, maar was een 0-2 voorsprong uiteindelijk niet voldoende om het ontketende Nieuwland punten afhandig te maken, 3-2 einduitslag. We beginnen goed en komen na 4 minuten op voorsprong door een lange bal van Thijs waar zowel Glenn als keeper Gianni denken eerder bij de bal te zijn. Met een lob is Glenn de winnaar 1-0. Een mooi uitgangspunt maar de scherpte blijkt vandaag toch niet optimaal, want de verkregen voorsprong doen we door eigen fouten al snel teniet, waardoor we tegen een 3-1 achterstand aankijken. Met veel beweging en diepgang in de ploeg is Nieuwland de makkelijkst voetballende ploeg in deze klasse. En het moet gezegd worden,  met één razendsnelle, sterke aanvaller in de ploeg dwingt Nieuwland onze jongens ook tot fouten. Toch herpakken we onszelf tegen het einde van de eerste helft en komen verdiend op 2-3 door Jordy. Ook de 3-3 ligt op de schoen van Marcel, maar verdwijnt helaas naast de goal. Genoeg aanknopingspunten voor de tweede helft, maar ook behoorlijke pech want tien minuten na rust hebben we al 3x noodgedwongen moeten wisselen. Het gemis aan kracht van Daan, Niels en Jordy gaat ons toch opbreken. We doen nog een kwartier lang goed mee, maar moeten uiteindelijk ons gewonnen geven tegen deze rood-wit-blauwe trein. Het wordt zelfs 2-9, wat behoorlijk vertekend is. Maar goed, het zijn de feiten, we verliezen van een uitstekende ploeg en moeten ons nu opmaken voor 7 finales. Als alle spelers bij Woudenberg hun niveau halen, dan houden we zeker 3 ploegen onder ons. Kom ons steunen en blijf positief allemaal dan komt het goed.