Woudenberg JO8 wint toernooi in Utrecht

11 juni 2018 9:15

Zaterdag 09 juni vandaag is het Haantjesdag 2018, maar 8 jongens van Woudenberg JO8 gaan onder fantastische weersomstandigheden voetballen op een toernooi bij VSC in Utrecht. Tijdens dit kleine toernooi moeten er drie wedstrijden gespeeld worden tegen voor de jongens allemaal nieuwe tegenstanders.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen HMS uit Utrecht, al snel bleek dat deze tegenstander een maatje te klein was voor Woudenberg. Eindstand was 6-2, en had wanneer we wat meer geluk hadden gehad, nog wel hoger kunnen uitvallen.

Hierna was er een mogelijkheid voor de jongens om even weer energie op te doen omdat ze door de toernooi organisatie een lekker bordje poffertjes aangeboden kregen.

Wedstrijd 2 was tegen op papier de sterkste tegenstander, Sporting Almere. Hier liepen wel wat jongens die een balletje konden raken. Gelukkig hebben wij er daar in Woudenberg ook genoeg van, maar ook hebben ze nog wat anders, ze helpen elkaar en vechten er voor om te winnen. Aan het eind van de wedstrijd stond dan ook een meer dan terechte 2-0 overwinning voor Woudenberg op het scorebord.

Direct na de tweede wedstrijd moest Woudenberg weer aantreden voor de derde, en tevens laatste, wedstrijd. Deze wedstrijd was tegen VSC JO8-1. Enige opdracht was om niet te verliezen. Het bleek een leuke en verrassend genoeg gelijk opgaande wedstrijd te worden. Het scoreverloop geeft dat meer dan duidelijk aan 1-0, 1-1, 1-2, 2-2, 3-2, 3-3, gelukkig wist Woudenberg in de laatste seconde via Niels nog eenmaal te scoren en werd het 4-3. Het leek wel of de jongens de Champions League gewonnen hadden, wat een ontlading!

Eindstand:

1 Woudenberg

2 Sporting Almere

3 VSC

4 HMS

Het was een super leuk toernooi, waar de jongens veel zelfvertrouwen van gekregen moeten hebben, en waar voor de supporters die er waren het voetbalplezier van af spatte. Al met al een zeer geslaagde zaterdag waar iedereen met veel plezier op terug kan kijken.