Woudenberg D2 (najaar), 3e klasse 26

15 oktober 2011 9:15

Jan van de Haar

Woudenberg D2 heeft geen kind aan Austerlitz D1

Twee ploegen uit het linkerrijtje vandaag. De nummer twee Woudenberg tegen de nummer vier Austerlitz. De jongens uit het pyramidedorp zijn fysiek sterk. De Woudenbergers moeten het hebben van het voetballen. Het voetbal wint. In de eerste helft is er nog sprake van enige strijd, in de tweede helft loopt Woudenberg over de tegenstander heen. De 8-2 eindstand laat wat dat betreft niets aan duidelijkheid te wensen over.

Jordy Kok: sterk ingrijpen

De afmelding vooraf van de zieke Daniël is een tegenvaller voor Woudenberg. Daar staat de rentree van Nick van Raaij tegenover. De aanvaller heeft van de fysio groen licht gekregen om een half uurtje mee te doen. Hij bekroont  zijn sterke optreden met een mooie treffer. Het is de 3-1. Woudenberg heeft van meet af aan het initiatief. Maar Austerlitz is sterk in de counter. Het is de sterke spits van Austerlitz die na tien minuten de buitenspelval handig ontwijkt en de 0-1 binnenschiet. Jordy van Asselt en de attente Alec Stalman brengen Woudenberg op voorsprong. Na de 3-1 komt Austerlitz nog een keer sterk terug. Ze maken 3-2 en willen meer. Keeper Jordy Kok sleept op dat moment zijn team er doorheen met een paar fraaie reddingen. Voorin brengt rechtsbuiten Danny van Piggelen de marge nog voor rust weer op twee doelpunten. In de tweede helft is het verzet van Austerlitz gebroken. Ook Woudenberg haalt het nivo van de eerste helft niet meer. Het spel wordt minder verzorgd. Met lange ballen worden de spitsen bereikt. Vaak is het buitenspel. En ook Austerlitz heeft een sterke keeper op de goal. Het krachtsverschil is echter groot. Nog vier keer weet Woudenberg het net te vinden en zo de vijfde driepunter op rij binnen te halen. Volgdende week vrij. Maar met het herstkamp voor de boeg wel veel voetbal deze week.