Woudenberg D1, 1e klasse 09

19 november 2011 9:00

J. v.d. Haar

Eerste nederlaag

Om 09.00 uur werd er afgetrapt tussen koploper Woudenberg en nummer  4, DOVO D1. Woudenberg gaat een interessante maand tegemoet tegen alle ploegen die bovenaan staan in de competitie. DOVO zet Woudenberg vanaf de eerste minuut onder grote druk met veel grote, sterke en vaardige spelers. In de 5e minuut krijgen ze de eerste grote kans maar de bal wordt voor het lege doel langs geschoven. Even later is het wel raak als de ijzersterke middenmidden van DOVO van afstand Bas kansloos laat 0-1. Woudenberg probeert onder de druk van DOVO uit te komen maar de jongens  weten elkaar onder deze druk vooralsnog moeilijk te vinden en spelen te onrustig. Toch komt Woudenberg in de eerste helft nog twee keer dicht bij een doelpunt als Nick via een solo over links richting doel opstormt. Zijn punter eindigt echter centimeters naast het doel. Als Woudenberg vlak voor rust de bal bij een doeltrap niet ver genoeg weg krijgt ligt het achterin open waarvan DOVO weet te profiteren 0-2 en lijkt de wedstrijd beslist. Waar de meeste ploegen in sommige fases van de wedstrijden wel even verslappen kan DOVO het opbrengen om de hele wedstrijd druk te blijven zetten en nagenoeg niets weg te geven. Ondanks dat DOVO vandaag een maatje te groot is blijven de spelers van Woudenberg knokken van een goed resultaat. In de tweede helft probeert Woudenberg met een versterkt middenveld het goede positiespel van DOVO, waarvan de meeste spelers al vanaf de F-jes bij elkaar spelen,  te ontregelen. Dit lijkt even te lukken maar DOVO blijft vandaag echt de baas op het veld. Bas heeft het druk vandaag en kans zich echt uitleven. Via nog twee doelpunten loopt DOVO verder uit naar 0-4. Woudenberg heeft er hard voor gewerkt vandaag maar dit DOVO is misschien wel kampioenskandidaat nr. 1. Al met al een leerzame wedstrijd voor de jongens. Als elke speler zijn normale niveau haalt en net zo hard blijft knokken zijn er genoeg tegenstanders die tegen Woudenberg het onderspit zullen delven, te beginnen volgende week tegen Saestum waar Woudenberg revanche kan nemen voor de bekernederlaag.