Cor Schreuder

Collectief spelend B2
    boekt stevige overwinning op Musketiers B1

Afgelopen
    zaterdag moest de Woudenbergse B2 de thuiswedstrijd tegen het vrijwel onderaan staande Musketiers B1 spelen. Dan bestaat het gevaar om de tegenstander te onderschatten. Uiteindelijk bleek dat niet het geval te zijn en wist een als collectief spelend B2 een aantal tegenslagen goed te boven te komen en een 9 – 1 overwinning te behalen.

Woudenberg begon aan de wedstrijd met een ruime reservebank: uit de B1 waren Bas van Schaik, Justin Kooijman, Leon van der Pas en Stefan Oussoren overgekomen. Van de eigen B2 waren Rowin en Nathan weer van de partij na blessures, waardoor er op papier 5 wisselspelers zouden zijn. Op papier, omdat Hendaav niet aanwezig kon zijn, Nathan bij de warming up geblesseerd raakte en nadat de wedstrijd net twee minuten oud was, ook Rowin geblesseerd het veld moest verlaten. Tegenslag volop dus.
    Omdat Musketiers onderaan de ranglijst staat, werd gestart met een op de aanval gerichte opstelling, waarbij bewust achterin 1 op 1 werd gespeeld.
    In de posities voor Rutger zag het er als volgt uit: achterin begonnen Jente,
    Rowin en Bas. Voor het viermans sterke middenveld werd begonnen met Stefan, Jorrit, Leon en Gerard, waarbij Jorrit iets achteruit en Leon iets vooruit zou spelen. De voorhoede werd gevormd door Johnno, Niels en Remco.

De eerste kans voor Woudenberg deed zich al direct in de 1e minuut
    voor; Leon zag een schot op de lat eindigen. Maar Musketiers liet zich hierdoor
    niet uit het veld slaan en Rutger moest al direct hierna aan de bak omdat een
    doelpunt van Musketiers te voorkomen. Musketiers bleef aandringen en omdat de opstelling voor Woudenberg toch wel even wennen was, kwam er ruimte voor de aanvallers van Musketiers. Ruimte waar zij in de 2e minuut goed van
    wisten te profiteren en Woudenberg op achterstand wisten te zetten. Rowin moest vervolgens geblesseerd het veld verlaten, waarna Justin zijn positie innam. Gewaarschuwd door dit tegendoelpunt pakte de B2 de draad goed op, sterker in dezelfde minuut dat Musketiers scoorde joeg Niels goed achter de bal aan, waarna de keeper van Musketiers de bal moest loslaten. Die losgelaten bal was voor Johnno de ideale kans om de 1 – 1 in te tikken. Woudenberg trok het spel volledig naar zich toe. Stefan trok in de 12e minuut mee naar voren en wist een fraaie voorzet af te geven, die door Niels goed werd ingeschoten, 2– 1. Niet lang daarna wist Gerard in het centrum goed weg te draaien van zijn tegenstander en de keeper opnieuw het nakijken te geven, 3 – 1. Remco was vervolgens in de 19e minuut nog dichtbij een treffer, maar uitstekend
    keeperswerk van de kant van Musketiers wist een nieuw doelpunt te voorkomen.
    Woudenberg bleef aandringen en Musketiers kon eigenlijk geen vuist maken. In de 27e minuut kwam de bal na een scrimmage bij Jorrit, die fraai
    uithaalde en voor 4 – 1 wist te zorgen. Direct daarna liep Gerard tegen een
    rode kaart aan, in een opstootje met een tegenstander. Woudenberg moest op dat moment dus verder met 9 veldspelers en 1 keeper. De B2 liet het hoofd door deze tegenslag niet zakken, maar bleef de aanval opzoeken. In de 35e
    minuut leverde dat een corner op rechts op. Remco draaide de bal goed voor het doel, waar Youri op een prima manier de bal wist in te koppen, 5 -1. Musketiers probeerde kort daarop toch nog via een tegenaanval een andere draai aan de stand te geven, maar Rutger wist met een mooie reactie erger te voorkomen.
    Direct daarna zag Johnno een schot net over het doel gaan. Tegen het eind van
    de eerste helft trok Bas mee naar voren vanuit het centrum. Hij speelde de bal
    fraai af op links op Remco en Remco op zijn beurt wist Youri uitstekend te
    vinden. Aan zijn schot was geen houden, waardoor Woudenberg met een 6 – 1
    voorsprong de rust inging.

Ondanks het feit dat met tien man werd gespeeld, bleef Woudenberg ook in de tweede helft het initiatief houden. In de 55e minuut gaf Richard een hele
    mooie pass op de wegsprintende Niels, die vervolgens koel de bal in het net
    plaatste, 7 – 1. In de 62e minuut kon dan eindelijk Remco zijn
    doelpunt maken waar hij al langer naar op zoek was, maar wat steeds net niet
    lukte, waardoor het 8 – 1 werd. Niet veel later was het weer Remco, maar dit
    keer spatte zijn bal op de paal. Nagenoeg op het eind van de wedstrijd was het
    Leon die vanaf rechts de bal op Niels wist te plaatsen, waarna Niels de
    eindstand van 9 – 1 op het bord wist te krijgen.

Nagenoeg de hele wedstrijd had de Woudenbergse B2 met 10 man gespeeld, moesten twee spelers al direct of vrijwel direct geblesseerd uit het veld, maar ondanks die tegenslagen was het een mooi collectief dat er goed voor heeft gewerkt om een mooie 9 – 1 overwinning neer te zetten.