Woudenberg JO12-1

D-Pupillen (voorjaar), D2, 2e klasse 49

10 maart 2012 11:15

D2 doet zichzelf tekort in Zeist

In de allerlaatste minuut krijgt de spits van Jonathan een dot van een kans. Zijn inzet wordt door Daniël van de lijn gehaald. Een doelpunt voor Jonathan zou de verhoudingen ook wel een beetje op zijn kop hebben gezet. Met name in de tweede helft is het louter Woudenberg dat de klok slaat. Het lukt de geel-zwarten echter niet de uitstekende doelman van Jonathan na rust te passeren. Na een enerverende pot voetbal delen beide ploegen de punten; 1-1.

Danny van Piggelen : veel meters op het middenveld

Bram is er niet bij vandaag. Stefan een helftje. Hij strijdt mee om de regionale damkampioenschappen. De eerste wedstrijd van de nieuwe competitie. Precies 3 maanden geleden, op 10 december speelt de D2 zijn laatste competitiewedstrijd. In de tussentijd heeft het team niet stilgezeten. Veel geschaatst natuurlijk. Maar er is ook veel gevoetbald. Een bekerthriller tegen Houten en zeven oefenwedstrijden. En niet te vergeten vorige week een grandioos voetbalkamp in Austerlitz. Maar vandaag gaat het weer om het echie. Een goede tegenstander. Jonathan D2 uit Zeist. Door de goede resultaten in het najaar zijn de tegenstanders wat sterker geworden. En groter. Jonathan heeft een paar flinke knapen in de ploeg. Toch doet Woudenberg niet onder voor Jonathan. In de eerste helft gaat het gelijk op. Kansen over en weer. De opbouw van achteruit, met name over links, is uitstekend verzorgd bij de geel-zwarten. Na twintig minuten zet Jordy Jesse vrij voor de keeper. Die rond feilloos af; 0-1. Vijf minuten later is het de linksvoor van Jonathan die met zevenmijlslaarzen de achterhoede van Woudenberg voorbijrent. Jordy Kok is kansloos en de wedstrijd is weer in evenwicht. Na rust een overwicht van Woudenberg. En veel kansen. Invaller Rick brengt veel energie in de ploeg. Voor de goal mist hij de rust om te scoren. Ook Jordy, Nick en Jesse zijn dichtbij. Maar de bal wil er maar niet in. Het gevaar schuilt hem in de counter. Jonathan lijkt in de laatste minuut de overwinning te stelen. Gelukkig denkt Daniël daar anders over. Dat is het laatste wapenfeit van de wedstrijd. De prima leidende scheidsrechter vindt het welletjes. Beide ploegen krijgen een punt en de complimenten van alle toeschouwers.