50'

E-pupillen zaterdag, E3, 3e klasse 20

11 oktober 2014 10:30

Fysiek een maatje te groot (Uit tegen CJVV)

Mijn ochtend liep iets anders dan normaal. Ik had eerst met Martijn een uitje van vissen waarvoor we om 07:00 moesten verzamelen. Op de terugweg richting Amersfoort na 3 omleiding toch op de plaats van bestemming gekomen.

Wedstrijd:

Na een paar minuten is het mij al wel aardig duidelijk. Dit wordt een zware dag. De tegenstander is fysiek erg sterk en er spelen een paar grote jongens bij, maar ze zijn ook technisch vaardig. Vanaf het begin krijgen ze een aantal kansen, maar scherp in de afronding en Yuri staat een goal in de weg. Toch komt Woudenberg er een aantal keer wel uit, echter vaak gaat het voorin mis. Bij fysieke tegenstanders is het belangrijk de bal goed aan te nemen om zo de bal te kunnen beschermen, nu liep voornamelijk Yair zich continu vast.

Na al een keer de paal te hebben geraakt wordt er dan toch door de tegenstander gescoord. In de 13e minuut is het raak en staan ze verdiend op 1-0.

Als Martijn Dekker de bal krijgt aangespeeld op links van Floris kan hij in 1 keer naar binnen lopen en na twee tegenstanders te passeren ook fraai af te ronden en ineens staan we weer gelijk. (16)

Toch blijft de tegenstander sterker en hebben ze het voornamelijk moeilijk met de fysiek kracht. Kansen blijven komen en als ook de lat hun in de weg zit blijft het toch lang gelijk. Vlak voor rust wordt het dan toch 2-1. Een fraaie corner wordt mooi afgerond. Toch mogen we blij zijn, dat het maar 2-1 staat in de rust.

De tweede helft begint. Aanwijzingen in de rust lijken goed aan te slaan. Er wordt meer tegenpartij gegeven en er is zelfs enige tijd sprake vaan een klein overwicht. Bij een mooie pass van achteruit van Stijn heeft Martijn Dekker een bijna identieke goal als in de eerste helft. (31). Twee minuten later komen we zelfs op voorspring. Een schot van Yair wordt geblokt en komt voor de voeten van Bjarne en die weet daar wel raad mee (33).

Even lijkt er een stunt in te zitten, maar dan volgen er een aantal minuten van pech.

Eerst rijkt Stijn een bal richting doel net aan die daardoor onhoudbaar voor Yuri in eigendoel verdwijnt. (38). Twee minuten later is het weer raak en staan de tegenstanders weer op voorsprong. (4-3).

Nog weer 2 minuten (40) later is het weer raak, de doelpunten lijken als appeltjes uit de bomen te vallen. Weer 3 minuten (43) later gebeurt bijna het zelfde als daarvoor en weer is het de ongelukkig Stijn die de bal verkeert raakt en weer eigendoel treft. (6-3)

Het blijft hard gaan want amper 2 minuten later (45) ligt ook nummer 7 erin.

Even lijkt de tegenstaander het iets rustiger aan te doen en meteen doen we nog iets terug. Floris geeft een mooi pasje breed op Bjarne en die schiet de tweede van de dag erin. (48).

Het slotakkoord is geheel in stijl vandaag. Noah probeert de baal naar voren te schieten schiet tegen een tegenstander en de bal gaat direct in eigendoel.

Conlusie:

We kwamen duidelijk fysiek te kort tegen deze jongens en dat kan je wel compenseren, maar dan moet je snel en veelvuldig de bal rondspelen. Dat is voor dit team nog een brug te ver. Toch zijn er een paar dingen, dat niet fout hoeven te gaan. Ik kan niet vaak genoeg zeggen, het spel begint bij een goede bal aanname. Zo vaak dat dit niet gebeurt, waardoor er snel bal verlies wordt geleden. Ook op trainingen zie ik vaak dat ze dat willen overslaan, maar het is zo essentieel dat dit er echt ingeramd dient te worden. Ook verdedigen doe je altijd via de zijkant, maar in ieder geval niet laag door het midden.

Er is dus nog werk aan de winkel.

Teamspeler van de Week:

Als er een categorie waas pechvogel van de week, dan was hij zonder twijfel naar Stijn gegaan, ongelukkig trof hij 2 keer eigendoel.

Als speler van de week nomineer ik deze week Bjarne. Bjarne is een solide verdediger, maar ook voorin is hij erg dreigend en zoekt hij naar een kans om te kunnen schieten, dat levert al een aantal doelpunten op. Mijn tip aan hem zou zijn, probeer je momenten uit te kiezen. Als je de bal aan de zijkant hebt, kun je hem beter voorgeven dan een bijna kansloos schot te lossen.