“Als je niet ken winnen, moet je zorgen dat je niet verliest (cit JC (sterkte))

VVJ MC1

Woudenberg MO15-1

Meisjes C-junioren zaterdag, MC1, 3e klasse D

31 oktober 2015 11:30

Sportpark Kerstens
    Klettersteeg 9
    3791PA
    ACHTERVELD

VVJ MC1   -   Woudenberg MC1                      31 Oktober 2015

Na een week zonder competitieverplichtingen (maar wel een voetbalkamp voor het grootste deel van ons meidenteam) mochten onze meiden op deze schitterende dag weer de groene weide in. De prima ontvangst bij de VVJ te Utrecht deed nog niets vermoeden van wat een toch redelijk donkere ochtend bleek te worden.

Onze meiden konden helaas geen optimale warming up doen, daar de navigatie van sommige volgauto’s niet helemaal werkte en het terrein van de VVJ toch moeilijk te vinden beek te zijn. Maar ach, wat zou het, de meiden mochten weer de mouwen opstropen en we hadden toch wel iets goed te maken na het schamele spel van twee weken daarvoor…

Toch bleek het gebrek aan een goede warming-up wel nadelige gevolgen te hebben voor een aantal van onze dames.. We waren er de eerste 15 minuten totaal niet bij en het niet top acterende VVJ kon hierdoor hun eigen spel spelen op onze helft. Onze meiden kwamen dan ook niet onder de druk uit. Ondanks de soms krachtige aanmoedigingen vanuit het management leek het alsof onze meiden even geen idee hadden wat er ook alweer van ze verwacht kon worden.. Gelukkig bleef de schade zeer beperkt doordat met name Lorena, Linda en Anne als sluitpost een goed slot op de deur hadden gezet.

Gelukkig ging na een kwartier de storm van VVJ liggen en kwamen onze meiden met soms goed voetbal onder de druk uit, langzamerhand kregen de flanken meer grip op het spel en hadden Janna, Kayleigh en Emily de spitsen van de VVJ meer onder controle. Hoewel het gemis van Denise op het middenveld aanwezig was knokten Amber, Wieske, Femke en Milou zich steeds meer op en boven het niveau van hun directe tegenstandsters, wat resulteerde in kansjes voor Gidena, Tessa de hard knokkende Manou en de uitstekend acterende Noa. (Ook Jamayra was er vandaag helaas niet bij).

Met nog een 10 –tal minuutjes tot de rust zette Emily met een pass langs de lijn Gidena aan het werk. Met een mooie onnavolgbare beweging speelde Gidena haar directe tegenstander uit en gaf de bal op de punt van de zestien aan Noa die daarna twee speelsters omzeilde en met een bekeken schot ook de keepster van VVJ het nakijken gaf! 1-0 Onze topscoorder bracht hierbij haar totaal op 3!

Deze goal gaf onze meiden vleugels en tot de rust bleven wij duidelijk de overheersende partij. In de rust kregen de meiden dan ook een welgemeende puim, maar tevens werd er gewaarschuwd; de meiden van VVJ zouden minimaal even gemotiveerd als de eerste helft uit de startblokken komen! Helaas kun je als management niet voor alles waarschuwen. Zoals de titel misschien niet meteen doet vermoeden zorgde iemand anders ervoor dat zij (VVJ) niet zouden verliezen.

De meiden van VVJ kwamen inderdaad zoals verwacht nog sterker uit de startblokken, naast het fysieke aspect wat zij ten zeerste (mochten) uitbuiten werd door “de man in het zwart” (voor deze gelegenheid grijs), ook, naar later bleek, intimidatie oogluikend toe gestaan.

Onze meiden konden echter lang stand houden en stonden “boven” dit gedrag van de tegenstandster. Qua spelbeeld kwam er de “verdiende” gelijkmaker, na een onoplettendheid op de flanken kon de spits van VVJ simpel intikken. Op dat moment speelde er echter al van alles in het veld waarbij de duidelijk falende en éénzijdig fluitende arbiter op het ruwe spel van de VVJ werd gewezen. Dit was echter allemaal tegen dovenmansoren gezegd. Hoe vreemd ook was zijn beslissing op een “gewoon” duel om de bal waarbij Lorena een vermeende overtreding zou maken en 10 minuten van het veld werd gestuurd!!!! Al zou het een overtreding zijn geweest (wat op zich al zeer twijfelachtig was) dan nog was het uit het veld sturen een minstens bizarre zo niet belachelijke beslissing die wel heel duidelijk blijk gaf van het niveau van deze “arbiter” en zijn hang naar eigen club belang…( naar later bleek klopt eveneens de uitgedeelde straf van 10 minuten niet volgens de KNVB).

Nadat hij op een zelfde manier had beslist op een deel van het management en publiek (ook zij konden vertrekken) ging het vanaf toen “zeer oneerlijke duel” verder. De eerder gegeven vrije trap werd (terecht) heimelijk gemist. De arbiter vond dat hij nog niet genoeg zijn “leidinggevende positie” had misbruikt en was de laatste tien minuten merkbaar en zichtbaar op zoek naar een manier hoe hij de winst zijn clubteam kon bezorgen.

Toen dit niet lukte met het niet reageren op buitenspelmomenten van VVJ kwam voor hem de uitgelezen mogelijkheid; Een over de bal struikelende spits van VVJ op de rand van de 16, was voor hem op 30 meter afstand alle reden om te fluiten voor een strafschop. Deze werd dan ook door VVJ verzilverd. Het verzet van onze tien meiden was hierna gebroken en een derde goal vlak voor tijd was het sluitstuk van deze wedstrijd.

De gemoederen bij onze meiden waren hoog opgelopen maar ze kregen van het management alle lof! Helaas hoort dit ook bij het voetbal van nu. Toch alle hulde voor onze meiden, op een kwartier in de eerste helft na hebben zij zich prima gedragen en bij vlagen laten zien hoe voetbal gespeeld dient te worden, op zowel sportief als sociaal vlak.

Desalniettemin is dit ook een les, die weliswaar snel moet worden vergeten. Onze meiden mogen volgende week weer genieten van voetbal zoals het hoort.. Met de simpele feten;

“degeen die het meest scoort, die wint”….

Ondanks het feit dat Noa vandaag prima dingen liet zien, een pluim voor het hele team; jullie hebben je als team gedragen, het verdriet en de onmacht van je eigen teamleden gezamenlijk opgepakt en elkaar getroost en versterkt…. Het management is trots op jullie… op naar volgende week, lekker trainen en plezier behouden!