Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

  Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt (cit. JC)

  Woudenberg MO15-1

  0 - 0

  Nederhorst MC1

  Competitie

  Meisjes C-junioren zaterdag, MC1, 3e klasse D

  Datum

  7 november 2015 10:30

  Scheidsrechter

  Ruud van Zon

  Accommodatie

  Sportpark Kerstens
  Klettersteeg 9
  3791PA
  ACHTERVELD
  tel. 0342-451629

  Zaterdag 7 november 2015

  Woudenberg MC1  -  Nederhorst MC1

  Na het debacle en de door de arbitrage van vorige week "gedwongen andere kijk op het voetbal en rechtvaardigheid" was het de afgelopen week een week van "snel vergeven (maar niet vergeten) en weer verdergaan". Het management had op deze warmste novemberdag ooit, de hoop gevestigd op "revanche op het slechte gevoel" bij onze meiden. De meiden van Nederhorst, inclusief leiding, bleken achteraf de perfecte sparring-partner, hierover later meer.
  Helaas had ons meidenteam te maken met wat personle problemen, Tessa ziek en Wieske met een blessure, konden niet meedoen. Daarnaast was Denise nog niet geheel hersteld, maar haar wil om toch spelminuten te krijgen spreekt boekdelen voor wat betreft de motivatie!

  De meiden begonnen de wedstrijd nog wat gespannen maar al snel bleek dat de (wederom) oudere en fysiek sterkere tegenstander, een redelijk gelijke van onze meiden te zijn. Gaandeweg de eerste helft ontspon zich een leuk en spannend duel waarin de strijd voornamelijk op het middenveld werd gestreden en de term gelijkwaardigheid op zijn plaats was. Toch was het Nederhorst die de beste kansen creëerde. Ondanks het feit dat onze verdediging met de sterke as, door Linda en Lorena gevormd en bijgestaan door emily en Janna op de flanken, kwamen de meiden van Nederhorst een aantal keren gevaarlijk door de verdedigende linies. Hierbij hielp ook de coaching van Mario, bij gelegenheid ingeschakeld door afwezigheid van Albert niet meer. Het was echter Anne die zich van haar beste kant liet zien, tot wanhoop van de leiding van Nederhorst, die haar te goed vonden, bracht zij prima redding met enkele knappe reflexen.
  Er werd door de meiden van Nederhorst toch nog gescoord, maar een zucht van verlichting ging op toen bleek dat er sprake was van buitenspel en het doelpunt (terecht werd afgekeurd).
  Hierna namen onze meiden het heft in handen, Noa, manou, Jamaira en Gidena kwamen steeds meer aan aanvallende acties toe, doordat ons middenveld met een flink strijdende Femke, een stugge Amber, een goed blokkende Milou, een hardwerkende Kayleigh en een ietwat hinkende maar op de tanden bijtende Denise de macht overnamen.
  Het waren met name Noa en Manou die ondanks de veel grotere en fysiek sterkere meiden van Nederhorst, die (met alle respect) achterin iets weg hadden van Engelse verdedigers uit de premier league, toch een paar speldenprikjes konden uitdelen. Het bleef hier echter bij en anders dan de stand van 0-0, welke bij rust nog steeds op het scorebord stond en daardoor anders doet vermoeden, was het een enerverdende en goede eerste helft geweest.
  Daarnaast bleek de eerste helft ook erg vermoeiend voor onze medein. In de rust werden daarom een aantal node wissels uitgevoerd en na het fluitsignaal van de wederom goed fluitende Ruud konden de mouwen weer omhoog. De 2e helft was haast een kopie van de eerste helft, wederom bleek het een strijd op en om het middenveld. Doordat onze meiden iets meer inzakten en de tegenstandster het idee gaf dat er ioets te halen viel, bleken onze meiden ook over "countervoetbal" te beschikken tot groot plezier van het management.
  Ondanks het feit dat Nederhorst zo op het oog een overwicht had bleken de beste kansen voor onze meiden te zijn weggelegd. Manou "ons bijtertje" ontpopte zich als gevaarlijkste dame(tje) op het veld.. ! Helaas bleek tot twee keer toe dat de zogeleken "zevenmijllaarzen" van de verdedigers van Nederhorst haar teveel waren en haar laatste meters van de runs op het doel te ver............
  Naast een noemenswaardig schot over de kruising door nederhorst eindigde dit duel zoals het begon in de "brilstand"'.
  Het applaus van het legioen en management voor de meiden gaf aan dat een ieder zich kostelijk had vermaakt bij dit uiterste leuke duel. Dit kwam uiteraard niet alleen door onze meiden maar onze dank gaat eveneens uit naar Nederhorst, die de nare smaak van vorige week flink heeft geholpen weg te spoelen.

  Uiteraard een pluim voor onze meiden die naast karakter (uitstekende inzet) ook bij tijd en wijle goed voetbal hebben laten zien! Wellicht moeten we vorige week dan ook als ervaring naar deze positieve werklust en dit plezier zien, waarbij er voor elkaar en met elkaar een goede prestatie werd neergezet!!
  " VVJ; eat your haert out" (is weliswaar niet van JC, maar wel op zijn plaats.
   
  Alle meiden verdienden vandaag een grote pluim, ieder heeft zich naar kunnen ingezet, gebelesseerd of niet, moe of niet we bleven gáán.. Toch zoals boven al vermeld een aantal spelers in het voetlicht; Anne die punten voor haar team behaalde, Amber die zeker de tweede helft er vol inging en Manou die zich per wedstrijd betyer manifesteerd.. Maar ik zou alle anderen tekort doen om er maar drie te noemen dus bij deze; Lorena, Linda, Emily, Janna, Kayleigh, Denise, Gidena, Milou, Noa, Jamayra en Femke ga allemaal zo door !!! (uiteraard Tessa en Wieske ook)
  Komende week gaan we er weer lekker tegen aan op de trainingen, wedstrijden als deze smaken naar meer...
  We blijven doorgaan en denk eraan;
  "Voetballen is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen (JC)
   

  Delen