43'

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 11

5 december 2015 10:00

Laurens Kok

Vandaag stond een thuiswedstrijd tegen Quick 1890 E3 uit Amersfoort op het programma. Het gaat de laatste weken niet meer zo vanzelf als in het begin van de competitie, dus deze week prima getraint ( met slecht weer ) en met de spelers besproken hoe we willen voetballen. Deze week hebben we een nieuwe doelstelling en dat is, laat zien wat jullie tot nu toe hebben geleerd, gebruik daarbij combinatie's, overspelen, fysiek enz..... Voor ons een mooie kans om eens te kijken wat dat zal brengen.  We begonnen 5 minuten te vroeg, we waren klaar en om dan in de kou te wachten had geen zin. Woudenberg begon goed aan de wedstrijd en in de 5e minuut komen we prachtig op 1 - 0 door een voorzet van Floris die mooi ingetikt werd door Yair. Hierop volgde een incident door de coach / trainer van Quick die het niet eens was met de scheidsrechter. Wij hebben onze spelers bij ons geroepen en nog wat doorgenomen, terwijl de tegenpartij ( coach ) erg druk was met andere dingen, die eigenlijk NIET op het voetbalveld thuishoren. Na enkele minuten werdt het spel weer hervat en woudenberg kwam opnieuw goed uit de startblokken. Door een prachtig schot van Yair werd het gelijk 2 - 0.  Enkele minuten later werd het 3 -0 door opnieuw Yair na een voorzet van Jayson. We bleven gevaarlijk en in de 16e minuut was Yuri erg allert en schoot de bal gelijk na een goede redding over het veld naar de vrijstaande spits Yair die de 4 - 0 binnentikte. Een goede actie van onze keeper. Langzaam kwam Quick beter in het spel en scoorde de 1 - 4 uit een mooie goed uitgevoerde counter. Dit was ook de ruststand. In de rust aangegeven dat we prima speelde en zo door moesten gaan. In de tweede helft gaat Quick een stuk beter voetballen en krijgt woudenberg het moeilijker, wel scoort woudenberg de 5 - 1 in de 39e minuut door Jayson op aangeven van Neo. We gaan dingen doen, die we niet afgesproken hadden en lopen achter de feiten aan en Quick scoort in de 40e minuut via een eigen doelpunt van Woudenberg de 5 - 2. Enkele minuten later scoorde Quick opnieuw en staat ineens de 5 - 3 op het scorebord, terrecht op dat moment. Woudenberg aangespoord om het nog 5 minuten vol te houden en weer ons eigen spelletje te spelen, maar dat lukte niet meer. Zo bleef het 5  - 3 in een rare wedstrijd, met een incident die volgens ons de doorslag gaf. De Quickspelers waren erg met het vertoon van hun coach bezig en hierdoor vanslag waren, maar kwamen in de tweede helft pas weer in hun spel. Je ziet dus dat positief coachen een belangrijk onderdeel is van pupillen voetbal, doe je dat niet dan werkt dat door op de spelers.  Voor ons is dit de 9e winst partij op rij in de competitie. Een prachtig resultaat, volgende week thuis tegen hoogland E3. De kans om 10 wedstrijden ongeslagen te blijven, wij gaan ons best doen.