... (penalty)

Mannen, 5, Groep 1 12

30 maart 2016 20:00

Christiaan Schaapveld

Het vijfde elftal van v.v. Woudenberg is aan een uitstekend seizoen bezig en zijn nog vol op in de race om twee prijzen te pakken. De trotse koploper heeft in de competitie zes punten voorsprong op runner-up SVP 3. In de beker werd opnieuw de volgende ronde gehaald, nadat er met Roda’46 9 werd afgerekend. De komende weken blijven daardoor nog spannend voor het team.

In de groepsfase van het bekertoernooi werden de volle 9 punten behaald na overwinningen op Valleivogels 7 (1-3), Roda’46 4 (6-1) en CJVV (3-0). ’De groepsfase zijn we makkelijk door heen gekomen. Drie keer op rij gewonnen met een doelsaldo van 12 voor en 2 tegen’, laat aanvoerder Erwin Koudijs weten.

Zaterdag 6 februari was de aftrap in een nieuwe bekerronde. ’De eerste wedstrijd in de beker na de groepsfase was SVP 5. Dit duel hadden we makkelijk en met goed voetbal met 5-0 gewonnen’, blikt Erwin terug.

Daarna volgde een zwaardere loting tegen een vierde klasser. ’Tegen Jonathan 3 hadden we heel veel kansen, maar niet benut. Zodoende kom je in de penaltyserie. Dan heb je geluk en werd het 6-5 voor ons. Een ronde verder’, denkt coach Gert van Apeldoorn terug aan deze pot.

Opmerkelijk tijdens de wedstrijd tegen Jonathan 3 (0-0, w.n.s.) was de positie in het doel. ’Ik had last van mijn knie wat een keer op de training is gebeurd’, begint Ricardo van Apeldoorn. ’Afgelopen zaterdag ook weer kunnen spelen. Nu weer in de beker, maar nog steeds wel last van’, vervolgt de goalie die tegen Eemdijk 4 (competitie, 3-2 winst) weer mee kon doen.

Door de blessure nam Johan Schuit tegen Jonathan 3 de honneurs waar en hield de nul. Tijdens de wedstrijd heb ik niet noemenswaardige reddingen gehad. Ja, misschien één of twee keer, maar het was niet echt een wedstrijd waarin je uit kan blinken als keeper. Alleen bij de penaltyserie, maar toen werden er twee strafschoppen hoog overgeschoten’, vertelt stand-in doelman Johan Schuit.

‘Jonathan 3 was een lastige tegenstander uit de vierde klasse. We hebben voor een stunt gezorgd door ze negentig minuten lang op 0-0 te houden, waarbij we zelf nog de grootste kansen hadden op een doelpunt. Gelukkig gingen we door na het nemen van de strafschoppen en was het een mooi feestje’, denkt verdediger Erwin terug aan deze bijzondere wedstrijd.

Na een prima resultaat tegen het hoger spelende Jonathan 3, bleek in de volgende ronde zesde klasser Roda’46 9 de volgende opponent. ’We hadden wel verwacht dat we deze wedstrijd konden winnen en weer een ronde verder te kunnen gaan. En dat is gelukt. Eigenlijk boven verwachting dat we zo ver zijn in de beker. In eerste instantie hadden we zoiets van: dat we nu ook doordeweeks moeten spelen, maar nu zijn we zo ver dat het eigenlijk wel leuk is’, bericht een tevreden Lex Kranendonk.

De eerste helft tegen de ploeg uit Leusden was niet goed. Op eigen veld opende het vijfde wel de score via Johan Schuit: ’De bal werd volgens mij voorgegeven op Joey van Ginkel, die hem in de verre hoek wilde koppen, maar deze ging voorlangs. Toen stond ik er en knikte ik de bal bij de tweede paal binnen.’

De 1-0 was tevens de ruststand. Maar in het tweede bedrijf werd het verschil gemaakt. Binnen tien minuten werd de score vergroot naar 4-0. Allereerst invaller Jelte Los, die binnenkant paal de bal in het net wist te werken. Vervolgens een andere invalkracht Kevin van Nieuw Amerongen met een prima schot. En na een vrije trap kopte Jelte zijn tweede van dit duel binnen.

Tussendoor wist Tim Staal het lederen projectiel tegen de lat te trappen. Jordi Hofland wist na een rebound, na een goede actie van Erwin op het middenveld, voor de 5-0 tussenstand te zorgen. Roda’46 9 kroop wat uit zijn schulp en kreeg enkele mogelijkheden, zelfs een bal op de lat.

Toch incasseerde het vijfde een tegentreffer. ’Een foute bal werd er terug gespeeld en een verkeerde balaanname van mij. De jongen komt door en ik was te laat om de bal weg te werken en daardoor stond ik op zijn voet’, blikt Ricardo terug aan het moment voorafgaand aan de benutte strafschop van Roda’46 9.

Na afloop werd er gesproken over het verschil in de eerste en de tweede helft. ’De eerste helft benutten we de kansen niet. We hebben vijf á zes kansen gehad en daar viel één goal uit. Het verschil had al gemaakt kunnen worden door in de rust met 3-0 voor te staan. Na de rust een paar iets snellere jongens er in en binnen tien minuten was het 4-0’, laat trainer Gert weten.

’Positioneel stond het iets beter. We stonden niet meer zo veel op één lijn voorin en kwam er meer ruimte. Daardoor werd er makkelijker gevoetbald’, stelt verdediger Lex. ’De eerste helft tegen Roda’46 9 was moeizaam, maar kwamen we wel op 1-0. Begin tweede helft gingen we los en werden de kansen wel benut’, vertelt Erwin.

’Ik ben benieuwd wie de volgende tegenstander gaat worden. Ik hoop natuurlijk weer een thuiswedstrijd’, zegt Ricardo. Zijn vader Gert haakt hier op in: ’Er zitten nog wat ploegen uit de buurt. We kunnen ook Jong Holland loten. Dan moet je naar Alkmaar. Daar zit ik niet op te wachten. Laten we maar in de buurt blijven. En het liefst weer een thuisduel.’

’In de competitie zijn we goed bezig en hebben we alles in eigen hand om kampioen te worden. Wij zijn een team dat hard voor elkaar werkt. En dat laten we tijdens de wedstrijden zien dat we goed samen kunnen spelen. Op naar een mooi slot van de competitie met misschien de dubbel’, laat een ambitieuze Erwin weten.

De tegenstander in de volgende bekerronde is nog even afwachten. ’Alkmaar uit!’, grapt Johan. Eerst komende zaterdag de focus in de competitie tegen rode lantaarndrager ASC Nieuwland 4. ’Tegen een hekkensluiter is altijd een lastige. Dan weet je nooit wat je kan verwachten’, geeft Gert aan. ’Zij staan onderaan, maar dan moeten we ze niet onderschatten. Dat hebben we afgelopen zaterdag wel gezien (3-2 winst op Eemdijk 4)’, is het advies van Ricardo.

’Kortom, we winnen in de competitie, we winnen in de beker en uiteraard ook de derde helft’, sluit Erwin het verhaal voor nu af, wat nog zeker een vervolg gaat krijgen.