Woudenberg 6 in de strijd met Renswoude 3 om het kampioenschap

VRC 5

Mannen zaterdag, 6, 5e klasse 15

25 februari 2017 13:00

Pieter de Kruif

Het gaat voor Woudenberg 6 een belangrijke tweede seizoenshelft worden. Met slechts één punt achterstand op lijstaanvoerder Renswoude 3 en nog een inhaalwedstrijd te gaan, is het team kanshebber voor het kampioenschap. Belangrijk detail is dat zaterdag 11 maart om 13:00 uur de confrontatie is tussen Woudenberg 6 en Renswoude 3.

Beide ploegen verloren dit seizoen slechts één duel. Opvallend is het gat van zeven punten tussen de Woudenbergers (tweede plek) en de nummer drie GVVV 4. De geel-zwarten hebben tot nu toe vijf verliespunten opgelopen. Dat was in de eerste competitiehelft in Renswoude, waarbij een 0-2 voorsprong uit handen werd gegeven: 6-2 verlies.

En zaterdag 28 januari een 2-2 gelijkspel op bezoek bij VRC 5. In Veenendaal werd een 2-0 achterstand weggewerkt richting 2-2, door goals van William van den Berg en Kevin van Nieuw Amerongen. De return op Sportpark ’De Grift’ kende een ander spelbeeld. De ploeg had op eigen veld een uitstekende start met uiteindelijk een 5-0 overwinning.

Tegenstander VRC 5, een ploeg uit het rechterrijtje, begon fel aan de wedstrijd. Dit resulteerde al binnen vier minuten met een overtreding op Kevin. Scheidsrechter Pieter de Kruif bestrafte dit met een gele kaart. De Veenendalers konden tien minuten met een man minder het duel vervolgen.

Hier maakte de Woudenbergse formatie dan ook gebruik van en wist in korte tijd al tweemaal het net te vinden. Hierin was Kevin zeer bepalend en wist de middenvelder na een goede actie de bal onberispelijk binnen te schieten, 1-0. Even later werd een bal via verdediger Jeffrey van Putten goed ontvangen door Kevin. Zijn voorzet kwam terecht bij Yorick Versteeg, die de 2-0 binnen kon tikken. Voor Kevin bleek dit zijn laatste actie van de wedstrijd te zijn. Door de vroege overtreding verliet de teamtopscorer, zestien goals in de competitie, met een blessure het strijdtoneel.

De thuisspelende ploeg was de bovenliggende partij, ondanks dat VRC 5 bijna tot de aansluitingstreffer kwam. Een schot van afstand raakte namelijk de lat. Aan de andere kant van het veld werd William onderuit gehaald. Yorick wist zijn tweede treffer van dit duel te maken door vanaf elf meter de toegekende strafschop te benutten, 3-0. Vervolgens raakte VRC 5 opnieuw het houtwerk, dit keer ging het lederen projectiel op de paal.

Nog voor het rustsignaal bracht Rick van Ginkel met een balletje over de doelman de 4-0 tussenstand. ’Voor mijn doen per ongeluk een best goede aanname. De bedoeling was om de bal er over heen te schieten, omdat ik zag dat de keeper ver uit zijn doel stond’, blikt Rick terug op zijn doelpunt. ’De bal werd een heel klein beetje aangeraakt, maar mijn team wilde me er wel aan helpen herinneren dat het een eigen goal was. Maar ik vind dat ik hem zelf heb gescoord’, vervolgt de middenvelder.

Al vlot na de rust wist William de 5-0 tegen de touwen te werken. ’Het was een goede diepe bal van Rick. Mijn man liep toen net naar voren toe, waardoor ik vrij voor de keeper kwam en de bal er zo langs kon schuiven’, denkt aanvoerder William terug aan zijn goal.

Waar het de eerste helft goed verliep, nam VRC 5 in de tweede helft meer het initiatief. De ploeg ging aanvallender spelen en kwamen meerdere malen voor het doel van goalie Remco Willemsen. Dit resulteerde in enkele kansen en hoekschoppen, maar tot een doelpunt kwamen de Veenendalers niet. Aan de andere kant waren Rick en Jelte Los met een schot dichtbij een treffer, maar eindigde het duel in 5-0.

Coach Laurens Bras zag twee verschillende helften: ’De eerste helft ging lekker. De jongens hebben dan nog wel voldoende energie. In de tweede helft zie je dat ze helemaal inzakken en dan worden ze moe.’ Deze mening werd gedeeld door de man van de 4-0, Rick: ’In de eerste helft waren we sterk en in de beginfase van de tweede helft ook. Maar op een gegeven moment werd het veld te groot en was het alleen maar heen en weer rennen voor ons. Daar werden we moe van.’

Met twee goals, waaronder een benutte strafschop, had Yorick een belangrijk aandeel in het eindresultaat. ’Bij mijn eerste goal hoefde ik alleen maar tegen de bal aan te lopen’, doelt Yorick op de 2-0. Dit bleek overigens een herhaling van een eerdere thuisontmoeting dit seizoen met VVA Achterberg 3 (2-0 winst) te zijn.

In het eerste bedrijf liet het zesde elftal perfect voetbal zien. ’De tweede helft was niet best en de eerste helft was zo goed dat we het verschil al gemaakt hadden. In de tweede helft maken we een paar foutjes door het veld groot te houden en we het daardoor niet meer konden belopen. En dan kom je nog eens met tien man te staan’, doelt Yorick op de gele prent in de slotfase voor Youri Bras na het wegtrappen van de bal.

’Thuis winnen we alles’, geeft Laurens aan. In januari viel de eerste partij in Veenendaal een 2-2 puntendeling te noteren. Laurens: ’Daarvoor hadden we een aantal weken niet gevoetbald (winterstop red.) en waren we een beetje naïef ten opzicht van de tegenstander met de gedachte van ’’we doen dit wel even’’.’

’Thuis hebben we een ongeslagen status. Je ziet dat we de thuiswedstrijd tegen VRC nu wel winnen. Renswoude krijgen we nog thuis. Als we die winnen, dan staan we er boven’, doelt Yorick op de onderlinge confrontatie tegen Renswoude 3 op zaterdag 11 maart. ’Die moeten we winnen. Het zal een lastige pot worden, maar eerst moet er van De Merino’s (zaterdag 4 maart, red.) gewonnen gaan worden’, vult Laurens aan.

’We hebben de nul gehouden, dus daar zijn we blij mee’, stemt Rick tevreden. Het was de derde keer dat de tegenstander doelman Remco niet wist te passeren. Eerdere ontmoetingen waren DVSA 2 (5-0), VVA Achterberg 3 (2-0) en nu dus tegen VRC 5.

De titel lonkt voor Woudenberg 6. ’Zelf hebben we gewonnen en hopen we dat Renswoude weer ergens iets laat liggen’, vertelt Rick over de concurrent die onlangs punten verspeelden tegen VVA Achterberg 3 (3-4 verlies) en Veenendaal 4 (2-2). Dit weekend won het team uit Renswoude eveneens: 3-0 tegen SVP 4.

’Het belangrijkste is nu dat als we van Renswoude winnen meer punten hebben. Dan is het kampioenschap eigenlijk binnen handbereik, maar we moeten de andere reguliere wedstrijden ook blijven winnen’, waakt William voor onderschatting. Komende zaterdag 4 maart wacht eerst nog het affiche tegen De Merino’s 3.

’GVVV en DOVO zijn ook niet slecht. Ze kunnen het ons wel lastig gaan maken’, doelt William over de tegenstanders die momenteel op de derde en vijfde plek in de competitie staan. ’Het ligt helemaal aan ons zelf of we dit jaar kampioen worden of niet. Als we zo door blijven gaan, dan kan het misschien eindelijk wel gaan gebeuren’, bericht William tot slot.

Meer wedstrijdfoto’s bekijken? Klik hier! Met dank aan Marco Holtsingel.