GVVV JO19-2

Onder 19 zaterdag, JO19-2, 3e klasse 13

8 maart 2017 19:30

Gert van Apeldoorn

Woensdagavond 8 maart 2017 mocht de Woudenbergse JO19-2 na een langere periode waarin niet gespeeld kon worden, weer aan de bak. Tegen GVVV JO19-2. Eigenlijk had de wedstrijd zaterdag 4 maart gespeeld moeten worden, maar GVVV kon toen onvoldoende spelers op de been brengen. In onderling overleg werd de wedstrijd naar woensdag 8 maart verplaatst. Aanvankelijk te spelen op het F-veld, maar de vooruitziende blik van Gertjan voor het weer maakte dat in de aanloop naar woensdag al eerder was geregeld dat het kunstgrasveld gebruikt kon worden; met dank aan onze JO19-1. Dat beek uiteindelijk ook nodig te zijn, want woensdagmiddag 8 maart werd het F-veld afgekeurd voor wedstrijden.

Woudenberg zal alle wedstrijden de rest van de competitie moeten winnen om nog kans te blijven houden op een topklassering. Voor aanvang stond het team op de vierde plaats, bij een overwinning zou kunnen worden opgeklommen naar de derde plaats.

Woudenberg begon met de volledige bezetting aan de wedstrijd, maar wel in de wetenschap dat Thijs nog ongeveer een kwart wedstrijd zou kunnen spelen. Daarom was Collin van Dijk gevraagd ter versterking. Spannend was het nog of er een scheidsrechter beschikbaar zou zijn. Een telefoontje kort voor de wedstrijd naar het wedstrijdsecretariaat leerde dat er helaas geen scheidsrechter beschikbaar was. Gelukkig liep Gert van Apeldoorn op het veld; hij wilde de verrichtingen van een collega die bij GVVV op het doel stond gaan bekijken. Gert begreep de situatie en nam de fluit ter hand. Gert: super en heel veel dank!

Beginopstelling:

In het begin was een gelijkopgaande strijd te zien. Woudenberg was er vooraf op gewezen om het tempo hoog te houden, de tegenstander weinig ruimte te laten en zorgvuldig in de passing te zijn. Allemaal factoren die in de uitwedstrijd eertijds (hoewel met 7 - 3 gewonnen) een rol speelden. Maar, Woudenberg was wel de ploeg met het initiatief. In de 7e minuut werd Jeroen in het centrum door Cas aangespeeld, via een combinatie werd de bal diepgegeven op Rick W. Die ging goed door richting doel en tikte de bal beheerst langs de keeper in het doel: 1 - 0. Helaas moest kort daarna Collin met een blessure het veld verlaten. Woudenberg kreeg nog een aantal kansen, onder andere na een goede voorzet van Rick W vanaf links, maar tot scoren kwam de ploeg (nog) niet. Even leek het dat Woudenberg wel verder zou uitlopen, maar een kopbal van Lars uit een corner vanaf rechts verdween naast het doel. Er brak nu een fase aan waarin Woudenberg het spel volledig naar zich toetrok. Storend werk van Marijn resulteerde in een bal op Rick W in het centrum. Zijn inzet werd door de keeper weggewerkt en de rebound van Thijs verdween ook weer naast het doel.  Lorenzo kreeg ook nog een mooie kans na voorbereidend werk van Rick W, maar ook die bal ging nog niet het doel in. Uiteindelijk moest GVVV wel breken en dat gebeurde rond de 21e minuut. Rick W ging opnieuw op links diep en zijn voorzet bereikte nu Marijn die de bal wel langs de keeper in het doel wist te krijgen; 2 - 0. Lorenzo kreeg direct hierna de mogelijkheid om de stand op 3 - 0 te brengen, maar zijn schot verdween over het doel.

Een moment van verslapping bracht GVVV in de 27e minuut dichterbij. Een corner vanaf links werd voor het doel gebracht. De bal kon niet goed weggewerkt worden en werd vervolgens ingeschoten zonder dat Micha er iets tegen kon doen; 2 - 1. GVVV putte hieruit moed en probeerde verder terug te komen. Maar, in de 35e minuut moest GVVV toch toelaten dat Woudenberg de voorsprong vergrootte. Niels bracht de bal vanaf links voor, nu was het de GVV defensie die de bal niet goed wegkreeg. Jeroen kreeg deze voor zijn voeten, draaide naar binnen en haalde met links uit waardoor de bal halfhoog langs de keeper in het doel verdween; 3 - 1. Even leek GVVV tegen de pauze aan nog terug te komen, maar Micha was er goed bij. Dat leverde vervolgens direct een uitbraak op rechts op, met een goed doorgaande Rick K. Deze speelde de bal door op Rick W, waarna de bal voor het doel werd gebracht. De keeper van GVVV beoordeelde deze vorzet verkeerd, waarna Mees met een hakballetje wist te scoren: 4 - 1.

De tweede helft lag Woudenberg al direct op stoom en deze helft was nog maar net begonnen of Woudenberg wist opnieuw te scoren. Rick W nam vanaf rechts een corner. Uiteindelijk belande de bal bij Niels, die een afstandschot loste. Hij draaide zich al om in de veronderstelling dat de keeper de bal netjes klemvast zou pakken. Daardoor zag hij niet dat Lorenzo er als de kippen bij was om de bal die uit de handen van de keeper rolde het doel in te tikken, 5 - 1 dus. Even leek Mees kort daarop een mogelijkheid te hebben uit een pass van Kevin, maar voetballen mag niet met de hand, dus deze mogelijkheid werd terecht afgefloten. Niet veel later ging dezelfde Kevin goed door en wist de bal - tot genoegen van zijn moeder die was komen kijken - in het doel te werken. Rond de 62e minuut was er een fraaie combinatie tussen Mees en Lorenzo. Lorenzo zag de ruimte en speelde vervolgens af op Rick W die de score naar 7 - 1 wist te tillen. Direct daarna speelde Jeroen de bal af op de weglopende Mees in het centrum. Mees hield het overzicht en prikte de bal in de hoek; 8 - 1. Woudenberg nam vervolgens was gas terug en GVVV geloofde er ook niet meer echt in. Lorenzo leek tot scoren te komen, maar de keeper stond een nieuw doelpunt in de weg. Halverwege de tweede helft trok Lars mee naar voren, speelde af op Kevin die vervolgens de 9 - 1 liet aantekenen. GVVV maakte nog een keer en vuist rond de 80e minuut. Er werd iets te veel ruimte geboden en de bal werd langs Micha in het doel gewerkt; 9 - 2.

Voor de statistiek wist Woudenberg tegen het eind van de wedstrijd nog de 10 - 2 te realiseren. Marijn bracht de bal vanaf links voor, waar Rick W deze vervolgens in de verre hoek, buiten bereik van de keeper in het doel wist te werken.

Door deze overwinning is Woudenberg naar de derde plaats opgeklommen. De achterstand op Jonathan bedraagt nu 1 punt, maar Jonathan heeft 1 wedstrijd minder gespeeld. Op DOVO heeft Woudenberg 2 punten achterstand, maar ook DOVO heeft een wedstrijd minder gespeeld. Het blijft dus erg spannend. Woudenberg heeft nog een aantal lastige tegenstanders, terwijl Jonathan en DOVO een relatief makkelijker programma hebben. Pas aan het eind van de competitie krijgen die twee ploegen met elkaar en andere lastige tegenstanders te maken. Zaak voor Woudenberg om bij de les te blijven. Dat begint zaterdag 11 maart al in de lastige (thuis)wedstrijd tegen Oranje Wit.