Woudenberg JO19-2 verliest van koploper DOVO JO19-3

3905 AE
VEENENDAAL
tel. 0318-512060

Na een lange periode van voetbalrust kon de Woudenbergse JO19-2 dan eindelijk op 18 februari 2017 weer een wedstrijd spelen. En wat voor één; direct tegen koploper DOVO 19-3 en dat nog wel in Veenendaal ook. Het verschil in de stand was erg klein: 2 punten, DOVO op de eerste plaats, Jonathan met 1 punt daarachter en vervolgens Woudenberg. Jonathan zou vandaag een relatief eenvoudige tegenstander treffen. Daarom was het belangrijk wat er in Veenendaal zou gaan gebeuren. Winst van Woudenberg zou Jonathan lijstaanvoerder maken, een gelijkspel zou hetzelfde effect geven en winst voor DOVO zou de rangschikking gelijk houden, maar Woudenberg wel op achterstand zetten. Helaas voor Woudenberg bleek dat laatste het geval te zijn na meer dan 90 minuten voetbal. Met een 3 - 2 overwinning was DOVO spekkoper en moet Woudenberg in de rest van de competitie - waarin ook nog tegen Jonathan gespeeld moet worden - alle zeilen bij zetten om te kunnen stijgen, er van uitgaande dat Jonathan en DOVO nog een keer (of vaker) een uitglijder zullen maken.

Woudenberg moest spelers lenen bij JO17-1, dat toevallig vrij was, omdat Thijs geblesseerd is (einde daarvan is in zicht), Niels moest werken en Daan op het laatste moment ook moest afzeggen. Vanuit JO17-1 kwamen Koen Veenendaal, Luuk de Kruif en Mike van der Vaart (als veldspeler) over. Deze drie spelers hebben uitstekend gespeeld - evenals het complete team, maar ook zij konden niet voorkomen dat DOVO de winst in Veenendaal hield.

Beginopstelling:

De thuiswedstrijd was eertijds in een 3 - 3 gelijkspel geëindigd. Toen liet DOVO al een spelstijl zien waarbij vooral op de snelle counter werd gespeeld. Dat was ook deze wedstrijd het geval. Eigenlijk heeft DOVO maar een paar kansen gehad, tegen Woudenberg een groot aantal. De effectiviteit bij DOVO bleek groter.

Woudenberg begon sterk en geconcentreerd, met veel inzet. Dat leverde binnen een minuut al een voorsprong op. Na een schot van Marijn werd de bal tot corner verwerkt. Mees ontfermde zich over de bal, die van links werd voorgezet voor het doel. Daar kwam de mee opgekomen Lars op het juiste moment inlopen om vervolgens koppend de 0 - 1 in te tikken. Kort daarop weer een mogelijkheid voor Woudenberg, nu vanuit een vrije trap ongeveer 25 meter van het doel af. De bal werd echter door Mees over het doel gelepeld. Woudenberg bleef het initiatief houden en zette DOVO fors onder druk. In de 11e minuut leverde Cas een hele mooie pass op Marijn af. Die nam de bal goed aan, speelde zich vrij en loste een hard schot op het doel. Ook deze bal ging (maar net) over. Direct daarna weer een Woudenbergse kans, voorzet vanaf links door Marijn, Lorenzo goed inlopend, maar de bal naast gekopt. Een paar minuten later opnieuw een mogelijkheid van Lorenzo, nu na een voorzet van Rick K vanaf rechts. Lorenzo draaide goed weg bij zijn tegenstander, maar moest vanuit die draai met links schieten, daar zat onvoldoend richting aan en de bal verdween links naast het doel. Halverwege de eerste helft opnieuw een mogelijkheid voor Lorenzo, maar ook nu ging zijn kopbal - na een vrije trap van Rick K vanaf rechts, langs de verkeerde kant van de paal. DOVO moest zo nu en dan aan de noodrem trekken en dat leverde in de 26e minuut een gele kaart en dus 10 minuten tijdstraf op. De man minder situatie leek DOVO meer energie te geven, Woudenberg liet zich ook wat inzakken. Daar profiteerde DOVO van, want in de 34e minuut werd de spits net iets te veel ruimte gelaten, waarna hij met een lage schuiver Micha wist te passeren; 1 - 1. Woudenberg was hierdoor wakker geworden en direct hierna werd Mees mooi in het centrum aangespeeld. Zijn schot werd - zij het met wat moeite - door de keeper gepakt. Zonder verdere wapenfeiten werd de eerste helft afgesloten, met een 1 - 1 stand. Daarbij had Woudenberg duidelijk meer kansen gehad en had het zo maar kunnen zijn dat de Woudenbergers met een mooie voorsprong aan de tweede helft hadden kunnen beginnen. Maar zo was het dus niet.

In de tweede helft ging DOVO direct scherp van start en Woudenberg werd achteruit gedwongen. Dat veranderde langzaamaan wel Woudenberg gaf geen ruimte en mogelijkheden weg, maar aanvallend wist het Woudenbergse team ook niet meer het gevaar te stichten zoals in de eerste helft. In de 62e minuut wist DOVO door een snelle uitval op rechts zelfs uit te lopen. De bal werd goed voor het doel gebracht, waar de linksvoor de bal met een scherpe kopbal in het doel werkte. Woudenberg pakte het echter goed op, maar vijf minuten later wist een speler op links door te breken. Cas greep in, maar dat ging wel ten kosten van een penalty. Die werd hard en laag ingeschoten, waardoor DOVO opeens met 3 - 1 voor kwam te staan. Toch liet Woudenberg het hoofd niet hangen. Een massaal offensief werd ingezet. Dat resulteerde in de 81e minuut in een mooie treffer van Jeroen. Op links wist hij de bal te veroveren, zette aan richting doel en met een vlammend schot gaf hij de keeper het nakijken. Woudenberg zette vervolgens alles op alles om de gelijkmaker te maken, maar DOVO metselde het achterin volledig dicht, waardoor Woudenberg niet in staat was om een gaatje te vinden.

Het is jammer dat kansen in de eerste helft niet verzilverd waren. Woudenberg had toen de gelegenheid om de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken. Aan de inzet en de werklust heeft het absoluut niet gelegen. Die was enorm; daardoor extra spijtig dat het gat nu groter is geworden en dat de ambitie om 1e te worden nu van meer factoren dan het winnen van de eigen wedstrijden gaat afhangen.

Volgende week is Woudenberg vrij. De week daarop volgt de inhaalwedstrijd thuis tegen GVVV. Een mooie wedstrijd om (weer0 te laten zien waartoe Woudenberg in staat is.