2 - 3

Woudenberg JO19-2

Onder 19 zaterdag, JO19-2, 3e klasse 13

18 maart 2017 12:00

Zaterdag 18 maart 2017 moest de Woudenbergse JO19-2 redelijk vroeg op pad naar Doorn voor de wedstrijd tegen DEV JO19-1. Een lastige wedstrijd, want eertijds was DEV voor Woudenberg een taaie tegenstander gebleken. Een 3 - 1 voorsprong werd toen uiteindelijk uit handen gegeven, waarbij een 3 - 3 einduitslag bereikt werd. DEV liet zien toen een ploeg te zijn die Woudenberg liet komen en het spel liet maken en vervolgens via snelle counters gevaar wist te stichten. Vraag was hoe dat nu in de wedstrijd in Doorn zou gaan worden.

Kort samengevat: in de eerste helft opnieuw DEV dat via de counter gevaar probeerde te stichten. Woudenberg had het daar in de eerste helft heel moeilijk mee en het was dat Micha een hele solide pot aan het keepen was, want ander had DEV in de eerste helft op ruime voorsprong gestaan. In de tweede helft was er een ander Woudenberg te zien dat uiteindelijk - zij het nog met de nodige spanning in de laatste fase - met een 3 - 2 overwinning huiswaarts kon keren. Een kostbare overwinning, omdat concurrent Jonathan punten liet liggen bij Montfoort.

Woudenberg kon op papier over de voltallige groep beschikken, maar van die groep heeft Thijs nog steeds te kampen met de naweeën van zijn blessure; een volle wedstrijd spelen zit er nog steeds niet in. Daarom was vanuit de A3 Quinten Steenbeek gevraagd om aan te schuiven. Na afloop van de wedstrijd van JO19-2 zouden hij, Rick W, Lars en Micha vervolgens snel doorreizen naar Hoogland voor de wedstrijd van JO19-3. Quinten had vorige week een goede wedstrijd laten zien bij JO19-2, maar in deze wedstrijd tegen DEV had hij het aanmerkelijk moeilijker.

Beginopstelling

De wedstrijd begon met twee teams die elkaar aan het aftasten waren. DEV liet zich al snel terugzakken en liet Woudenberg het spel maken, vervolgens hopend op de snelle counter. De eerste kans lag aan Woudenbergse kant. In de beginfase werd de bal vanaf rechts voorgebracht, Lorenzo nam de bal aan, maar knalde deze vervolgens (hoog) over het doel van DEV. Even later een mogelijkheid voor Mees na een voorzet van Lorenzo. Het schot van Mees verdween naast het doel. Daarna werd DEV gevaarlijk. Een hard schot vanuit het centrum kon door Micha over de lat getild worden. De corner die daaruit vloeide leverde geen gevaar op. Even later opnieuw een uitval van DEV, waarbij Micha dit keer met de voet kon redden. Een lastige fase brak voor Woudenberg aan, met veel druk van de kant van DEV. Opnieuw moest Micha gestrekt naar de hoek om erger te voorkomen.

Het lukte Woudenberg niet het goede ritme te pakken. De tegenstander werd veel vrijheid gegeven, het tempo lag te laag en ballen werden verkeerd aangespeeld. Het heilig vuur leek te ontbreken. Halverwege de eerste helft een lichte opleving aan Woudenbergse kant, ook omdat er gewisseld was en de spelers op de bank al wel gezien hadden waar Woudenberg scherper zou moeten zijn. Mogelijkheden voor Mees en Jeroen leverden niets op. Kort daarop opnieuw een uitbraak van DEV. Micha bleef goed op de bal letten en wist vervolgens de spits zodanig te storen dat deze niet tot een gevaarlijk schot kon komen. Niet veel later leek het dan toch echt gebeurd te zijn voor Woudenberg, maar opnieuw was het Micha die op miraculeuze wijze de bal tot twee, drie keer toe uit het doel wist te houden. Niet veel later leek het doek wel te vallen, nadat de scheidsrechter naar de stip wees. Overleg met grensrechter Martin leverde echter op dat de DEV speler zelf over de bal struikelde en dat zijn val niet was veroorzaakt door onreglementair ingrijpen van de Woudenbergse verdediging.

Voor Woudenberg maar goed dat de rust aanbrak. In de rust gaf Martin aan dat hij vuur miste. Daar haakte Gertjan op in met een aantal technisch/tactische aspecten die in de tweede helft anders zouden moeten om een overwinning te kunnen behalen. Dat was allemaal niet tegen dovemansoren gezegd, want de tweede helft liet een heel andere beeld zien dan de eerste helft. Nu een geïnspireerd team, dat knokte voor de bal, met veel inzet.

Een feeler Woudenberg dat in een hoger tempo ging spelen, waardoor DEV in de problemen kwam. Ondanks die druk van Woudenbergse kant was het DEV dat de score wist te openen. Opnieuw een verre pass gaf problemen op rechts dook opeens een vrije man op en met een hard schot werd Micha het nakijken gegeven: 1 - 0.

Het leek of Woudenberg daarop had gewacht. Direct na de aftrap werd vol gas gegeven. Dat resulteerde in het veroveren van de bal door Rick W op links. Hij ging goed door naar de achterlijn en trok vandaaruit de bal scherp terug. Aanvankelijk leek iedereen de bal voorbij te lopen, maar Mees hield het hoofd koel en tikte de bal via de handen van de keeper het doel in. Niet veel later gaf Niels vanaf rechts een prachtige pass op de goed vrijgekomen Rick W. Hij pikte de bal, omspeelde koel de keeper en bracht Woudenberg op een verdiende 1 - 2 voorsprong. DEV liet het er niet bij zitten; zij moesten nu natuurlijk ook wel. Daardoor ontstond een echte wedstrijd. Opnieuw was het Rick W die op links de achterlijn opzocht en vervolgens identiek aan het eerste doelpunt de bal terugtrok. Nu stond Kevin klaar om de bal in het doel te schieten, een mooie 1 - 3 voorsprong. Maar ja, een dergelijke voorsprong was thuis ook in korte tijd uit handen gegeven! Toch leek Woudenberg verder uit te kunnen lopen. Op ongeveer tweederde deel van de tweede helft zette Marijn aan richting doel, maar nu was het de keeper van DEV die heel attent bleef en een grotere achterstand wist te voorkomen. Kevin had vervolgens nog een mogelijkheid vanaf rechts, maar zijn schot ging langs het doel. Een Woudenbergse corner in de 40e minuut kreeg DEV niet goed weeg. De bal belande voor de voeten van Daan, maar ook zijn schot verdween naast het doel. In de 42e minuut draaide Lars in de verdediging net naar de verkeerde kant, DEV profiteerde direct en wist de stand naar 2 - 3 te tillen.

Ondanks een verwoed offensief van DEV lukte hetr de ploeg niet meer om de gelijkmaker te scoren. Een moeizame overwinning voor Woudenberg, dat in de eerste helft toch wel te kort was geschoten, maar zich in de tweede helft goed had weten te herstellen.

Concurrent Jonathan verloor van Montfoort, waardoor Woudenberg Jonathan - hoewel dit team een wedstrijd minder gespeeld heeft - voorbij is gegaan. Driebergen heeft zich inmiddels teruggetrokken uit de competitie en alle uitslagen van de wedstrijden tegen Driebergen zijn verwijderd.

DOVO is met grote cijfers over GVVV heengegaan. Daardoor staat Woudenberg nu op de tweede plaats, met 2 punten achterstand op DOVO, dat ook nog een wedstrijd minder heeft gespeeld. Woudenberg moet 25 maart thuis tegen Valleivogels aantreden. DOVO ontmoet Montfoort en Jonathan moet tegen Oranje Wit. In theorie zou het plaatje er volgende week dus heel anders uit kunnen gaan zien.