Woudenberg verslikt zich opnieuw in Delta Sports

John F. Kennedylaan 116
3931 XM
WOUDENBERG

Zaterdag 6 mei 2017 moest Woudenberg thuis tegen Delta Sports uitkomen. De uitwedstrijd leverde eertijds de eerste van de twee nederlagen tot nu toe in de competitie op. Een revanche was wel op zijn plaats. Onder mooie weersomstandigheden kon de wedstrijd op het kunstgras gespeeld worden; daar zou het dus niet aan kunnen liggen. Bij winst zou Woudenberg nog uitzicht houden op het kampioenschap, bij een gelijkspel of verlies zou die mogelijkheid verkeken zijn, temeer daar concurrent DOVO 's ochtends de eigen wedstrijd met 3 - 1 van DEV had weten te winnen.

Woudenberg kon met de complete dertien man aan de wedstrijd beginnen. Beginopstelling:

In tegenstelling tot de uitwedstrijd, speelde Delta Sports nu niet teruggetrokken op de eigen speelveld, loerend op counters. Dat maakte dat er meer ruimte was en dat was in het voordeel van Woudenberg. Dat bleek ook al na 6 minuten; een mooie pass  van Jeroen na een ingooi, bereikte Rick W. Die nam de bal mooi mee en passeerde vervolgens de doelman van Delta Sports; 1 - 0. Direct daarna opnieuw Woudenberg, nu via Thijs op rechts. Hij leverde de bal bij de goed doorgaande Rick W aan (op rand van buitenspel), die andermaal de keeper het nakijken gaf. Een mooie 2 - 0 voorsprong voor Woudenberg. Maar daarna nam Woudenberg gas terug en bood het aan Delta Sports de gelegenheid om weer in het s[pel te komen. Daardoor kon rond de 16e minuut Delta Sports terugkomen. In een 1 op 1 situatie trok de spits aan het langste eind en wist vanuit een lastige hoek Micha te passeren: 2 - 1.  Woudenberg leek hierdoor wakker geschud. Kort na de tegentreffer leek Mees voor een groter verschil te zorgen, maar zijn schot uit een voorzet van rechts ging over het doel heen. In de 30e minuut moest Thijs met een blessure aan zijn duim het veld verlaten en dat betekende wel dat er minder stootkracht bij Woudenberg op het middenveld was. Kort voor rust leek Woudenberg dan toch verder uit te kunnen lopen. Marijn zette goed door, maar de keeper van Delta Sports was attent en wist erger te voorkomen.

In de tweede helft schakelde Delta Sports over het het spelletje dat ook in Houten werd gespeeld; terugzakken op de eigen helft, Woudenberg laten komen en met lange ballen de twee snelle voorspelers bedienen. Toch was de eerste kans voor Woudenberg, maar Marijn werd te ver naar buiten gedreven om gevaar te kunnen stichten. In deze fase zet Woudenberg wel scherp aan en wordt Delta Sports vastgezet op de eigen helft.  Daardoor komt Woudenberg in de 63e minuut op een mooie 3 - 1 voorsprong. Jagen op de bal levert een voorzet vanaf links op. De bal belandt bij Rick W, die bij zijn tegenstander wegdraait en met een laag schot de keeper het nakijken geeft.

Direct daarna een uitbraak op links van Delta Sports. Cas gaat in de achtervolging en weet de speler in te halen en zet vervolgens een sliding in; dan al in het strafschopgebied. Helaas neemt hij ook de tegenstander mee en een penalty is het gevolg. Die wordt door Delta Sports in de rechterbenedenhoek geplaatst. Een hoek waar Micha wel is, maar het schot is zodanig hard dat de bal toch in het doel verdwijnt: 3 - 2. Niet een veilige stand om de tegenstander maar te alten komen, dus Woudenberg blijft zoeken naar een mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. Door de speelstijl van Delta Sports is dat (dus) heel moeilijk en het lukt Woudenberg niet om het wapen te vinden om de tegenstander definitief op de knieën te krijgen. Als in de 69e minuut opnieuw een lange uittrap van de keeper de Woudenbergse verdediging in de problemen brengt en de snelle spits daarvan weet te profiteren en de stand op 3 - 3 weet te brengen, wordt het voor Woudenberg wel erg moeilijk. Het lukt niet om het massieve blok van Delta Sports omver te krijgen, ondanks een grote iznet van Woudenbergse kant.

Tot ieders teleurstelling lukt het niet ook nog tot scoren te komen en de wetenschap daat daarmee de kampioensmogelijkheid is vervlogen doet letterlijk en figuurlijk veel pijn.

Op 13 mei volgt de laatste competitiewedstrijd, tegen Jonathan. Winst biedt uitzicht op de tweede plaats, net als vorig seizoen. Bij verlies zakt Woudenberg naar de derde plaats.