...

Woudenberg D1, Groep 1 33

20 augustus 2011 10:00

Jan Fluit

Vandaag de eerste wedstrijd van het seizoen 2011-2012 tegen Sporting ’70 D1 uit Utrecht voor de beker. Dat er veel voetbal in de nieuwe D1 zit werd eind vorig seizoen al duidelijk toen in juni de oefenwedstrijd tegen VRC D1 met 6-2 werd gewonnen. Het team is een mix van grotendeels tweedejaars D-pupillen en een aantal eerstejaars talenten. Na een wat nerveus begin van Woudenberg levert de eerste uitbraak wel gelijk een doelpunt op. Aan de linkerkant wordt de bal de diepte ingespeeld op de razendsnelle Nick, die de uitgekomen keeper weet te passeren 1-0. Woudenberg put hier vertrouwen uit en legt enkele goede aanvallen op de mat. Het spel gaat gelijk op en even later snijdt de spits van Sporting ’70 door de verdediging van Woudenberg en laat keeper Bas voor de eerste keer dit jaar kansloos. Het spel wordt in deze fase wat rommelig en Woudenberg komt enige tijd niet tot goed combinatievoetbal. Bij Sporting ‘70 loopt het wat beter en ze drukken Woudenberg achteruit en maken vervolgens dan ook de 1-2. De tweede helft begint goed voor Woudenberg als Coen de eerste kans na rust verzilvert met een lage schuiver met zijn linker 2-2. De wedstrijd golft de tweede helft op en neer en beide ploegen maken er een bij vlagen leuke wedstrijd van. De spelers moeten soms nog wat aan elkaar wennen en naar elkaar toe groeien, waarbij de één zich nog wat meer moet laten gelden en een ander soms wat teveel wil, maar de potentie van het team is al duidelijk zichtbaar.  Sporting ’70 komt weer op voorsprong, maar het is weer Nick die de stand gelijk trekt 3-3. De laatste fase van de wedstrijd is Woudenberg weer de gevaarlijkste ploeg, maar het heeft de hulp van de verder goed fluitende scheidsrechter nodig om op 4-3 te komen door een discutabele penalty die benut wordt door Nick. Omdat het vlagsignaal van de Woudenbergse grensrechter genegeerd wordt kan Sporting ’70 in de laatste minuut in buitenspelpositie toch nog de 4-4 maken. Jammer, maar al met al is dit wel de juiste uitslag van deze eerste bekerwedstrijd.