...

Woudenberg D1, 1e klasse 09

10 september 2011 10:00

Jan v.d. Haar

Na een aantal bekerwedstrijden begint vandaag dan eindelijk de competitie. G.V.V.V. D1 is naar Sportpark De Grift gekomen om het tegen onze jongens op te nemen. Omdat ook deze jongens weer een stukje groter en sterker lijken te zijn is het de vraag of Woudenberg aan voetballen toekomt tegen deze tegenstander. Woudenberg voetbalt sterk de eerste twintig minuten en stuurt in de beginfase Nick drie keer richting het G.V.V.V. -doel, waarvan hij er twee koel afmaakt 2-0. G.V.V.V. gooit vervolgens nog wat meer fysiek in de strijd waar Woudenberg het zo nu en dan erg moeilijk mee heeft. Woudenberg kan het een periode wat moeilijker opbrengen om kort op de man te verdedigen, waardoor het niet eens goed voetballende G.V.V.V. met haar fysiek sterker en gevaarlijker wordt. Door twee rake kopballen door de grootste speler van het veld draait G.V.V.V. de wedstrijd in tien minuten om door voor de rust drie doelpunten te maken zodat ze met 2-3 lijken te gaan rusten. In de laatste minuut weet Coen echter nog aan de verdediging te ontsnappen en nadat hij de keeper heeft gepasseerd staat er gelukkig toch 3-3 als ruststand op het scorebord. Hoe deze wedstrijd gaat eindigen is niet te voorspellen, G.V.V.V. is fysiek iets sterker, maar Woudenberg blijft er knap uitkomen en voetbalt zelfs iets beter dan G.V.V.V. Bij corners wordt het de tegenstander vaak te makkelijk gemaakt door niet mee te springen, zodat de tegenstander voor de derde maal een kopgoal maakt 3-4. Op dit soort slimmigheidjes (meespringen, lichaam gebruiken, positie kiezen), valt voor Woudenberg, zowel aanvallend als verdedigend, nog veel winst te boeken dit jaar. Even later prikt Nick gelukkig de 4-4 al weer binnen. Als na de 4-5, doelpunt uit de rebound omdat Woudenberg de bal niet goed weg krijgt, ook snel de 4-6 valt, lijkt het doek voor Woudenberg gevallen. Maar ondanks dat het een zware wedstrijd is gaan de koppies gelukkig niet omlaag bij Woudenberg. Als tien minuten voor tijd Pepijn de bal krijgt laat hij zien dat hij een aardige pegel in huis heeft 5-6. Even later volgt zelfs de 6-6 als Nick weer diep wordt gestuurd en beheerst afrondt. Woudenberg blij, eind goed al goed. Maar nee hoor, een knap afstandsschot is Bas te machtig 6-7. Zo hard knokken en toch met lege handen staan zou erg zuur zijn, dus opgezweept vanaf de bank perst Woudenberg er nog een laatste offensief uit. De zeer terechte 7-7!!! valt dan ook als Pepijn Marcel diep ziet gaan. Ondanks dat zijn tegenstander letterlijk aan hem vast blijft hangen, weet Marcel toch op de been te blijven en de bal in het hoekje te prikken 7-7. Heeft Woudenberg nu een punt gewonnen of twee punten verloren? Wie het weet mag het zeggen. Wat blijft hangen is dat Woudenberg uiteindelijk kaarsrecht overeind blijft staan tegen een hoog ingeschatte tegenstander. Positief waren in ieder geval de strijdlust van alle spelers en het steeds betere positiespel zodat veel kansen werden gecreëerd . Eens kijken of dat volgende week een goed vervolg krijgt uit tegen V.R.C. D1.