Gemakkelijke bekerzege Woudenberg JO19-2 op Hoogland JO19-6

11 september 2017 22:15

Jeroen Koudijs

Voor Woudenberg JO19-2 stond zaterdag 9 september de eerste bekerwedstrijd op het programma. Op eigen veld werd een eenvoudige overwinning geboekt op Hoogland JO19-6: 13-0. Het team van het trainersduo Dennis Bakkernes en Jeroen Koot beginnen daardoor goed aan het bekerseizoen.

Marcel Ruyter opende tegen Hoogland JO19-6 de score en maakte tevens de 11-0

Het team speelt dit seizoen in nieuwe shirts met sponsor Rijschool Hufman. De drive zat er vanaf de start van de wedstrijd al direct in. De Woudenbergse formatie was de bovenliggende partij en begon flitsend aan dit bekerduel. Binnen vier minuten volgde er een afstandschot van Marcel Ruyter en stond de 1-0 al snel op het scorebord.

Vijf minuten later was het opnieuw raak en werd de voorsprong verdubbeld naar 2-0. Rick van de Waerdt kon de bal van dichtbij in de korte hoek binnenwerken. Halverwege de eerste helft wist dezelfde Rick zich in allerlei bochten te wringen om de verdedigers en uiteindelijk ook de goalie van Hoogland JO19-6 te omspelen en het lederen projectiel binnen te tikken, 3-0.

Linksbuiten Rick van de Waerdt scoort zowel in de eerste als de tweede helft drie keer

Ook verdediger Tim van Nimwegen schoot met scherp en tekende aan voor de 4-0. Na een goede actie van Rick Kuiter kwam de bal op de paal en was het een koud kunstje voor Van de Waerdt om te zorgen voor een hattRick, 5-0. Vlak voor het rustsignaal schoot Nick van Raaij de zesde treffer van de wedstrijd binnen.

In het tweede bedrijf bleef het maar eenrichtingsverkeer op het doel van Hoogland JO19-6. De ploeg controleerde het spel en liep via goals van Rick van de Waerdt, een eigen doelpunt en een benutte strafschop van doelman Laurens Donker automatisch uit naar 9-0. Hoogland JO19-6 kon dit niet meer bijsturen en zorgde aanvoerder Laurens Kok voor de dubbele cijfers: 10-0.

Aanvoerder Laurens Kok was bij veel aanvallen betrokken en scoorde zelf de 10-0

De thuisspelende ploeg bleef flink aan de weg timmeren en wist daardoor de tegenstander te fileren. Allereerst zorgde Marcel Ruyter voor de 11-0 waardoor de voetrem even gehanteerd werd. Toch werd er nog even gas gegeven om de eindstand op 13-0 te zetten door twee doelpunten van Rick van de Waerdt.

Deze hellingproef bleek een gemakkelijke uitvoering voor het team van de coaches Bakkernes/Koot. Woensdag 13 september wordt het bekeraffiche tegen AFC Quick 1890 JO19-4 ingehaald. Dit duel start om 20:30 uur. Zaterdag 16 september om 12:15 uur de uitwedstrijd bij Cobu Boys JO19-1.

De 6-0 ruststand werd vlak door Nick van Raaij binnen geschoten

Achter v.l.n.r. :
Dennis Bakkernes (trainer/coach), Rick van de Waerdt, Daan van Voskuilen, Tim van Nimwegen, Rick Kuiter, Laurens Kok, Laurens Donker, Renzo van Osnabrugge (teammanager), Jeroen Koot (trainer/coach)

Voor v.l.n.r. :
Marcel Ruyter, Kevin Oussoren, Stefan van Dieten, Tom van Eijk, Nick van Raaij, Daniël Makonga, Daan Boonstoppel, Quinten Steenbeek

Wedstrijdfoto’s:
Bekijk hier de foto’s van de wedstrijd tussen Woudenberg JO19-2 en Hoogland JO19-6.