Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

  Update en 1e competitiewedstrijd

  16 september 2015 16:45


  Meiden MC1 … een update….:

  Ook de meiden van MC1 zijn, en niet geluidloos, begonnen aan het seizoen 2015/2016.
  We startten het seizoen met een samenhorigheids-ochtend op het terrein van de politie opleiding te Leusden waarbij met name hernieuwde en vernieuwde kennismaking centraal stond, dit alles gegoten in een ochtend met sport en spel.
  Naast het feit dat wij als team afscheid hebben moeten nemen van Vera, die toch een belangrijke waarde in het elftal was geweest de afgelopen jaren, mogen we tegelijkertijd drie nieuwe meiden welkom heten; Manou, Femke en Wieske!
  Dit betekent dat we nu een groep van 15 speelsters hebben, wat een heel gepuzzel wordt met wisselen maar daar gaan we zeker uitkomen.
  het nieuwe seizoen worden de meiden begeleid door; Albert, Eugene en Tim.
  In de week na de samenhorigheid ochtend staan de eerste trainingen te wachten, de dinsdag en donderdagavond wordt er kei-hard getraind, het gevoel is goed en langzaam maar zeker wordt er een ploeg gesmeed.
  Helaas blijkt al snel dat de eerste wedstrijden (beker) in navolging van vorig seizoen tegen veel te zware tegenstanders zijn. Ondanks het feit dat er toch goede dingen door het coachings-team werden gezien en dat er de zogeheten “positieve aanknopingspunten” werden bemerkt waarop kon worden “doorgeborduurd”, werden beide bekerwedstrijden redelijk kansloos verloren met respectievelijk 7-0 en 9-0.

  Ondanks deze zware verliezen hebben de meiden de koppen niet laten hangen en werd er goed getraind. Tijdens de trainingen worden de trainers ondersteund en bijgestaan door Pepijn uit de B2.
  Tot vervelens toe blijft er gehamerd worden op de basis van het voetbal, waarbij uiteraard het plezier niet uit het oog wordt verloren. In de week naar het eerste competitie treffen op 12 september tegen Buitenveldert, wordt de training scherper en wordt het de meiden waar nodig nog meer duidelijk gemaakt dat het er nu om gaat. Tijdens de laatste training meldt zich Jamayra die onze groep wil versterken. Ook zij wordt al snel door onze meiden opgenomen in de ploeg.

  Woudenberg MC1 – Buitenveldert MC5
  Ondanks het feit dat het hier het vijfde c-elftal van Buitenveldert betreft is elke vorm van onderschatting dodelijk. Na het eerste fluitsignaal wordt dit al duidelijk. Buitenveldert is een goede tegenstander. In het begin zijn onze meiden nog onder de indruk van de Dames uit de metropool, maar na enkele minuten wordt de boodschap voor iedereen duidelijk; willen we resultaat boeken dan moeten we mouwen opstropen en moet iedereen met en voor elkaar gaan; voor 150%!
  Onder leiding van Linda die al coachend de gesloten verdediging leiding geeft en een bij tijd en wijle accelererende Emmely weten de stug verdedigende Lorena en Kayleigh stand te houden. De rol welke Denise in het “nieuwe MC-1” vertolkt lijkt haar op het lijf geschreven; vanuit de verdediging proberen de spitsen Noa en Manou te bereiken, waarbij ze ondersteund wordt door Amber die haar aanvallende kwaliteiten in het nieuwe seizoen zal proberen te ontplooien. Zowel Femke als Wieske pasten zich naadloos aan en probeerden als bal veroveraars op het middenveld hun “mannetje” te staan. Zoals bekend heeft het team aardig wat wissels en de manier van spelen en de sterkte van Buitenveldert maakten dat er regelmatig gewisseld moest worden maar ook Tessa, Milou, Janna en Jamayra konden er voor zorgen dat Buitenveldert niet tot scoren kwam, al waren er wel flink wat kansen maar gelukkig deelde Anne in het gevoel van allemaal en hield ook zij knap de”0”.
  Met het inbrengen van Jamayra bleek trouwens dat wij (lees de coaches) een nieuw wapen in de strijd konden gooien, met haar snelheid en behendigheid, maar helaas nog met het haar ontberend balgevoel (maar ja ze heeft pas 1 x meegetraind), kregen ook wij onze eerste kansen aan het eind van de eerste helft. Amber en ook de mee opgekomen Denise kregen schietkansen maar deze troffen geen doel.
  De eerste helft eindigde in de bekende “bril-stand”. Maar hoe anders als bij de gespeelde bekerwedstrijden is het in de rust….. De spelers en coaches voelen dat er mogelijkheden zijn, ondanks het feit dat een paar meiden al flink vermoeid zijn is er een goed gevoel. De tweede helft starten we met opnieuw een aantal wisselingen in de hoofdmacht. De nieuwe posities voor een aantal meiden brengt al direct met zich mee dat de meiden onder druk komen te staan en de bal nauwelijks meer over de middenlijn krijgen gespeeld. E.e.a. uit zich in een aantal hachelijke momenten voor de goal van Anne, maar gelukkig blijft de verdediging resoluut en houden we stand.
  Dan volgt de ommekeer in de wedstrijd, na wederom een aantal wisselingen zien we dat we weer gaan voetballen, een aantal malen worden zelfs de op de training geleerde combinaties uitgevoerd. Langzaam maar zeker worden we beter en beter. Hoewel Buitenveldert gevaarlijk blijft in de counter,
  zijn het onze meiden die aan het langste eind gaan trekken; Een prima pass van de steeds vaker mee opkomende Denise, op Noa maakt dat zij met een diagonaal schot de keeper van Buitenveldert weet te verschalken en de wedstrijd naar ons trekt ; 1-0!!!! De ontlading is prachtig! Zeker als niet veel later het eindsignaal klinkt en de eerst competitie zege een feit is!
  Heerlijk om zo de competitie te starten, de wedstrijd (uiteraard ook met dank aan Buitenveldert) had alles in zich, spanning, inzet, emotie en op sommige momenten heel duidelijk zichtbare groei in het spelletje. Natuurlijk een pluim voor alle meiden en hopelijk is dit een mooie opstap naar meer… winst en daarmee meer ijsjes!
  Komende week gaan we weer volop aan de slag in de aanloop naar de wedstrijd in en tegen de meiden van Eemnes. Natuurlijk staan we nog wel even stil bij de wedstrijd tegen Buitenveldert, echter er is nog een lange competitie en weg te gaan….

  Delen