Jeugdscheidsrechters

Beste jeugdscheidsrechter,

We stimuleren het als de VV Woudenberg dat jeugdspelers ook worden ingezet als jeugdscheidsrechter. We zijn daarom verheugd dat jullie je hiervoor in grote getale hebben opgegeven.

Alle jeugdscheidsrechters kunnen het volgende verwachten:

1. Het beschikbaar stellen van een scheidsrechtersjas of -shirt, een fluit, een stopwatch en een bal om de wedstrijd te kunnen spelen.
2. De betrokken leider en/of trainer van het voetballende thuisteam is verantwoordelijk voor de begeleiding van de jeugdscheidsrechter tijdens de wedstrijd.
3. Bij opmerkingen van ouders van zowel de thuis- als uitspelende ploeg dan wel de de trainer/leider van het uitteam is de leider/trainer van VV Woudenberg eindverantwoordelijk voor een ordentelijk verloop zodat de jeugdscheidsrechter altijd in bescherming wordt genomen.
4. Voor de wedstrijd worden punt 2 en punt 3 door onze leider/trainer aan de
trainer/leider van de tegenpartij meegedeeld.
5. De jeugdscheidsrechter ontvangt na de wedstrijd een beloning in de vorm van een drankje en een consumptie.

Wat verwachten wij van de jeugdscheidsrechter:

1. Het dragen van de scheidsrechtersjas of -shirt.
2. Het dragen van sportkleding en -schoeisel.
3. Dat hij/zij zich een kwartier voor aanvang van de wedstrijd in de commissiekamer meldt.
4. Dat hij/zij zelf voor een vervanger uit zorgt bij verhindering. Liefst door iemand uit het eigen team.
5. Dat jullie zelf verantwoordelijk zijn om wekelijks op de site van de VV Woudenberg te kijken wanneer je moet fluiten (Excel).
6. Dat de uitslag na de wedstrijd in de commissiekamer wordt doorgegeven. We zetten de C jeugd in voor F pupillen voetbal. De B junioren voor F en E voetbal. De Ajunioren voor de E- en D-pupillen.

De spelregels voor 7 tegen 7 voetbal.

Bal
Bij F- en E-pupillen wordt gespeeld met een bal maat nummer 5, met een maximaal gewicht van 320 gram. Bij D-pupillen met een bal nummer 5 met een maximaal gewicht van 370 gram.

Aantal spelers en wissels
Een complete ploeg in het veld bestaat uit een doelman en zes veldspelers. Het minimum aantal spelers inclusief doelman is vijf. Het doorlopend wisselen met een maximum van vijf spelers is toegestaan. Dit betekent dat het aantal door te wisselen spelers en het aantal malen dat men doorwisselt onbeperkt is.

Speeltijd

F-pupillen 2 x 20 minuten
E-pupillen 2 x 25 minuten
D-pupillen 2 x 30 minuten

Bijzondere spelregels

Spelbegin
Het spel begint of wordt hervat in het midden van het veld. De tegenpartij moet een
afstand van 5 meter in acht nemen.

Buitenspel
De buitenspelregel is niet van toepassing. Maar: staat een speler voortdurend voor het doel van de tegenstander terwijl het spel zich daar niet afspeelt en ontvangt hij de bal en wil gaan scoren, dan dient er toch voor buitenspel te worden gefloten, omdat er sprake is van buitensporig voordeel. De scheidsrechter dient kenbaar te maken dat deze manier van spelen niet is toegestaan.

Strafschop
Slechts bij hoge uitzondering: de afstand is acht meter. (F-pupillen gebruiken hun handen ter bescherming: niet bestraffen). Indien een werkelijke doelkans door overtreding (opzet) wordt ontnomen, dan kan een strafschop worden gegeven.

In het pupillenvoetbal is het voor 7-tallen toegestaan dat de keeper een terugspeelbal in zijn/haar handen mag nemen.

Achterballen
Achterballen mogen door de doelman in het spel worden gebracht door middel van werpen of uit de handen schieten. Het hinderen van de doelman is niet toegestaan.

Hoekschoppen
Hoekschoppen worden als ’halve corners’ genomen. Dat wil zeggen: vanaf een door de scheidsrechter te bepalen punt halverwege de hoekvlag en de dichtstbijzijnde doelpaal.

Vrije schop
Bij F- en E-pupillen worden alle overtredingen bestraft met een directe vrije schop, waarbij de tegenstanders op een minimale afstand van vijf meter staan. Bij de D-pupillen gelden de normale spelregels voor vrije schoppen.

Inworp
Deze wordt op normale wijze genomen. Foutief genomen inworpen moeten worden overgenomen. Laat diegene die foutief inwierp, de inworp overnemen en leg desnoods uit hoe het wel moet. Het is een leerproces voor deze kinderen!

Algemene richtlijnen en adviezen voor scheidsrechters bij F- en E-pupillen

Het toepassen van de spelregels ligt in de hand van de spelleider of scheidsrechter. Hij of zij kan maar één bedoeling hebben en dat is de jongens of meisjes zoveel mogelijk laten VOETBALLEN. Op het speelveld mogen zich alleen bevinden de spelers en de scheidsrechter. Coaches, begeleiders en anderen mogen zich dus niet tijdens de wedstrijd tussen de spelers begeven.

Aanbevolen wordt om maximaal 7 tegen 7 te spelen en slechts bij extreme weersomstandigheden dit aantal uit te breiden tot 8 tegen 8 of maximaal 9 tegen 9