Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Walking football voor 60+ers van start op 25 september!

23 september 2015 10:00


60+ en voetballiefhebber? Walking football is er voor u! Op vrijdag 25 september a.s. kunt u kennis maken met deze nieuwe voetbalvorm, die wordt aangeboden onder de deskundige leiding van de Woudenbergse Buurtsportcoaches! De eerste activiteit start om 10.00 uur op sportpark de Grift!

Walking Football is de nieuwste sport voor 6o-plussers. Steeds meer professionele clubs en amateurverenigingen richten een Walking Footballploeg op. Já, het heeft wat weg van voetbal. Maar de bal is lichter, het doel kleiner en je mag zeker niet rennen! Het gaat vooral om samen lachen en gezelligheid.

walking football toekomt.nl

Je zou misschien denken dat Walking Football alleen iets is voor de meest gedreven voetbalfan, maar dat blijkt in de praktijk niet zo te zijn. Bij de Old Stars van Leusden heeft zelfs 90 procent van de spelers nooit eerder gevoetbald. In Leusden zijn ze in 2013 met Walking Football begonnen. Het team telt 12 leden die tussen de 65 en 80 jaar zijn. Ongeveer de helft van de spelers zijn dames. Na de inloop met koffie, begint de wekelijkse training met een grondige warming up. Daarna wordt er geoefend en ook in partijvorm gespeeld. Dankzij de lichte bal worden er veel goals gescoord: wel 12 tot 15 per potje. Na de training blijven de meesten nog een kopje koffie drinken. De coaches gaan het hele jaar door: ’s zomers op het veld (en in het clubhuis) van v.v. Woudenberg, ’s winters in de sporthal de Camp. Voor de spelers is er geen enorme verplichting. Maar Walking Football is vooral een laagdrempelige manier om aan teamsport te doen en met nieuwe mensen kennis te maken.
Aanmelden kan bij onze buurtsportcoaches: SNO Woudenberg: per mail snowoudenberg@live.nl of telefoon: Jonathan Riezebosch: 06 17 01 72 05 of           033 -2862259
De kennismakingsles op vrijdag 25 september is gratis; als u mee wilt blijven doen, vragen we daarna een kleine bijdrage van € 25 voor 10 trainingen.
Voor meer informatie: http://www.toekomt.nl/blijf-bewegen-walking-football/6620/

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!