Eddy Kramer

Verlies Woudenberg B2 tegen DOVO B3

Zaterdag 8 oktober moest de Woudenbergse B2 thuis tegen DOVO B3 aantreden.

Rutger Dekker stond weer onder de lat aan Woudenbergse kant. Vanuit de B3 (die niet hoefden te spelen) waren Yorick Versteeg en Angelo Scherpenzeel overgekomen. Twee welkome versterkingen, ook omdat Johnno pas later zou kunnen komen en Rowin eerder weg moest.

Woudenberg begon goed aan de wedstrijd. Met geconcentreerd voetbal en vechtlust werd het DOVO moeilijk gemaakt. Maar, aanvallend was het voor Woudenberg wel moeilijk om een echte vuist te maken. In de 14e minuut werd DOVO iets te veel ruimte gegeven en dat leidde dan ook tot een 0 – 1 voorsprong. Dat was verder ook het enige wapenfeit van de ploeg uit Veenendaal in de eerste helft. De Woudenbergse verdediging en de andere linies zaten verder goed op slot, waardoor DOVO geen vuist kon maken. Maar, de B2 was zelf ook niet bij machte om het de keeper van DOVO heel moeilijk te maken. Er waren wel verschillende mogelijkheden, maar die
    hadden allemaal geen effect.

In het begin van de tweede
    helft wist DOVO op 0 – 2 te komen vanuit een corner. De bal kon niet goed
    weggewerkt worden, waarna in de drukte voor het doel Rutger er ook niets meer aan kon doen. De vechtlust bleef overeind bij Woudenberg, maar de wedstrijd begon conditioneel ook wel zijn tol te slaan. De aansluiting tussen de linies werd minder, waardoor er meer en meer ruimte voor DOVO ontstond. Daardoor kwam er ook ruimte voor schoten en in de 62e minuut leidde dat tot het 3e doelpunt voor DOVO. Daarna was het beste er wel van af aan Woudenbergse kant en wist DOVO uiteindelijk nog in de 70e en de 73e minuut het net te vinden. Eindstand 0 - 5 in een wedstrijd waarin Woudenberg strijdlust