4 oktober 2014 11:00

Wessel Visser

Van kermisschieten tot billenknijpen (Thuis tegen Cobu Boys E3).
    Er zijn dagen die zijn eigen wil schijnen te hebben. Die niet de logica willen volgen zoals het zich presenteert. Dit was zo'n dag. Het was op het vaste tijdstip van 11.00 voor een thuiswedstrijd dat onze jongens de wei in werden gestuurd.
    Ik zit nog net de laatste penalties te kijken van de E4 op het veld ernaast en de bal ligt er bijna direct al in. Het is een begin van een zeer sterke periode. Kans op kans volgen er, maar steeds lijkt het maar niet te lukken. De finesse in de afwerking ontbreekt of some is het domme pech een schot van Martijn Dekker eindigt via een stuit tegen paal en lat maar helaas niet over de lijn. Ook de keeper ligt menigmaal in de weg. Één echte kans voor de tegenpartij met een knap schot keurig uit te kruising gehouden door Yuri. Het had wel 4-0 of 5-0 kunnen staan met rust, maar met de brilstand gaan de jongens rusten.
    Je hebt het gevoel dat het niet mis kan gaan. Die bal zal toch wel een keer erin gaan. Maar ja dan valt hij natuurlijk aan de andere kant. Yuri komt ongelukkig uit de goal en via een klutsbal rolt de bal uiteindelijk het doel in (28). Gelukkig raken ze niet van slag en gaan ze verder waar ze voor rust mee waren gestopt. Martijn Dekker krijgt de bal en geeft een mooie pass op Jayson en duurt vindt dan wel het net voor de 1-1 (29). Ze lijken door te drukken toch is het spel in de tweede helft gelijkwaardiger. Een diepte pass van Martijn Golstein wordt door de verdediger net langs zijn keeper gespeeld en de voorsprong is daar dan eindelijk (33).
    Er volgt een fase waar aan beide kanten wat kleine kansen komen. Het is alleen een niet zo slimme lage trap naar voren van Yuri die meteen balverlies betekent en dat kadootje wordt graag uitgepakt en we staan weer gelijk (39). Het is niet de dag van Yuri, een paaar minuten later pakt hij de bal met zijn handen net buiten het strafschopgebied. De vrije trap wordt op de lijn gelegd (????) en de jongens bijna op de doellijn. De bal gaat dwars door de verdeging heen en ineens staan ze weer achter 2-3 (42). Met nog een paar minuten te gaan proberen ze nog dat doelpunt te maken, maar het lijkt niet te lukken. Voorin wordt slordig omgegaan met de mogelijkheden. Men vergeet de bal te spelen nasr de vrije man die waarschijnkijk vrij simpel had kynnen scoren. Net als je denkt dat het niet meer gaat lukken, schiet Floris de bal vanaf de zijkant richting doel. De keeper probeert de bal weg te slaan, maar slaat de bal in eigen doel. 3-3 en weer gelijk (44). Lang kunnen ze niet genieten, vrij snel erna schiet hun spits prima binnen voor de 3-4 (50). De officiële tijd is verstreken, maar er wordt nog eoor gespeeld. 1....2....3 minuten ze proberen uit alle macht nog een doelpunt te maken. Een rare frommelbal via de kluts wordt gekraakt, nogmaals ingeschoten weer gekraakt en uiteindelijk bij de derde keer dan toch het bevrijdende doelpunt voor de 4-4 door Yair. (50+4). Uiteindelijk worden er 5 minuten extra gespeeld. Die tijd hebben ze echt nodig gehad om toch nog dit gelijkspel binnen te slepen, maar een verliespartij zou echt niet verdiend zijn geweest zeker als je de eerste helft kijkt.
    Conclusie:
    Keeper is een ondankbaar vak. Als je als spits een kans mist of vergeet te spelen is dat jammer volgende keer beter. Als keeper een fout maakt betekent dat vaak een goal tegen. Wel kun je bepaalde dingen afspreken om fouten te voorkomen. Nooit gehaast uitschieten, nooit laag door het midden uitschieten, bij ballen uitgooien dat het liefst laag over grond doen. Het zijn hele simpele aanwijzingen, maar ze kunnen een hoop ellende voorkomen
    Wat ik me van mijn E tijd kan herinneren zijn 3 dingen: passen, aannemen en controleren. Dat werd herhaalt, herhaalt en nog eens gerhaalt net zo lang tot je er bijna gek van werd. Het is de basis van het voetbal. Bij dit team zou daar best meer aandacht kunnen worden besteed. Heel veel bijna kansen en mogelijkheden worden om zeep geholpen door het gebrek hieraan en dat is echt zonde.
    Teamspeler van de week:
    Ik vind hem al weken sterk spelen, er gaat continu veel dreiging uit van zijn spel en heeft nu al 8 assists gegeven dit seizoen. Het is Martijn Dekker.
    Ik eindig met waarmee ik begon. Sommige dagen hebben hun eigen wil. We mochten blijkbaar niet winnen vandaag, maar op het eind bleek dat we ook niet mochten verliezen. Toch een vorm van rechtvaardigheid met dank aan de scheidsrechter.