C-junioren zaterdag, C1, 1e klasse 04

11 oktober 2014 11:15

Bolier, R.

Woudenberg maakt de minste fouten

Het onbekende TOV C1 is vandaag onze tegenstander. Naar de uitslagen kijkend een goed voetbalende ploeg die voor de top net iets tekort komt maar met de lager staande ploegen totaal geen moeite heeft. Het strijdplan is dus wederom als vanouds, kort bij elkaar, balletje laten gaan etc. TOV begint goed en Woudenberg moet even zoeken waar de kracht van TOV zit. Individueel zijn ze vaardig, maar onder druk wordt het al wat minder. Na een minuut of tien draait Woudenberg de rollen om en dwingt het TOV tot het maken van fouten. Het storende werk van Roefat levert Joost een vrije doortocht op richting goal. Joost wordt van achteren neergehaald wat normaal gesproken een rode kaart op moet leveren, maar de scheidsrechter trekt slechts geel. Gelukkig is er wel gerechtigheid, want Thijs schiet de vrije trap heerlijk tegen de touwen. Het staat verder goed aan Woudenberg zijde. Het is een wedstrijd zonder veel kansen voor beide partijen. De enige gevaarlijke momenten voor Laurens zijn daar bij een aantal corners van TOV. En voor de derde keer op rij valt in de 35e minuut een tegengoal als we de bal niet lekker weg krijgen 1-1. Het fysiek sterkere TOV wil meer en zet Woudenberg nu vaker onder druk. Maar door dicht bij elkaar te blijven spelen hoeft Laurens nauwelijks in actie te komen. De grote technische laatste man van TOV neemt een situatie veel te licht op waardoor het storende werk van Nick effect heeft en Nick zelf richting keeper op kan stomen. Met een tackle van achteren probeert de TOV laatste man te redden wat er te redden valt, maar ook hij vloert onreglementair Nick waardoor Woudenberg aan mag leggen voor een penalty. Ook nu blijft de rode kaart onterecht achterwege. En de penalty, die wordt onberispelijk binnengeschoten door Thijs. Het wedstrijdbeeld blijft hetzelfde, TOV loopt zich voortdurend stuk op een goed staand en hard werkend Woudenberg. Slechts één keer hebben we geluk als een aanval op de buitenkant van de paal eindigt. Telkens als TOV denkt door te kunnen drukken komt Woudenberg er weer gevaarlijk uit waarmee het ritme bij TOV gebroken wordt. Bij een corner twee minuten voor tijd denkt een TOV speler dat hij op judo zit, wat weer een terechte strafschop oplevert. En wie zou die nou binnenschieten, u raadt het al. Dat maakt Thijs natuurlijk “man of the match”, maar niet alleen vanwege zijn drie doelpunten, maar zeker ook omdat hij samen met Niels vandaag een uiterst sterk centraal duo vormde, vele aanvallen onderbrak en een goede voortzetting had. Het was geen grootse wedstrijd, maar wel één die we verdiend uit het vuur slepen.