60'

C-junioren, C1, Groep 1 10

25 augustus 2015 18:45

Sluijs, A. vd

De tweede bekerwedstrijd brengt derde-divisionist DOVO C1 naar sportpark "De Grift'. In de warming-up zien we al een fysiek erg sterke ploeg bezig en de extra kracht die de Veenendalers mee nemen geeft uiteindelijk ook de doorslag in deze wedstrijd. Daar ziet het de eerste 20 minuten overigens niet naar uit, want Woudenberg voetbalt brutaal, zet DOVO vast op de eigen helft en combineert handig tussen de fysiek sterkere tegenstanders door. Het levert niet echt grote kansen op, terwijl DOVO er af en toe dreigend met enorm veel snelheid voorin uitkomt. Dat levert op slag van rust de openingstreffer op. DOVO heeft inmiddels het initiatief wat overgenomen al heeft het daar een enorme hoeveelheid overtredingen voor nodig. De Veenendaalse coach instrueert zijn mannen om het fysieke voordeel in stelling te brengen en dat is niet tegen dovomansoren gezegd. Vier gele kaarten en evenveel treffers (waaronder een makkelijk gegeven strafschop voor hands - dat blijft toch een lastig te interpreteren regel) later fluit de verder prima leidende scheidsrechter voor het laatst en staat er 0-4 op het scorebord, waar Woudenberg in de tweede helft toch een paar flinke mogelijkheden had om die nul er af te schieten. Sterke eerste helft, sterk slot van de wedstrijd en gelukkig geen blessures tegen een hard en sterker DOVO. Geen schande, maar de eerste plaats in de bekerpoule is daarmee wel uit zicht.