Onder 17 zaterdag, JO17-1, 1e klasse 03

5 november 2016 10:45

Bayrak, I.

Het voetbal verliest

Wat een mooie voetbaldag moest worden werd uiteindelijk een anticlimax. Een sportieve wedstrijd staat door een scheidsrechterlijke beslissing volledig op zijn kop. Maar laten we bij het begin beginnen, het nog puntloze IVV uit Landsmeer komt op bezoek en heeft goede hoop de boel weer op de rit te krijgen met een nieuwe trainer. En het moet gezegd, dat ze puntloos zijn verbaasd toch wel want het is een gelijkopgaande wedstrijd waarbij IVV het zichzelf het makkelijkst maakt door tweemaal een voorsprong te nemen. Naar onszelf kijkend maken we teveel fouten en we krijgen maar moeilijk vat om de snelle spitsen. We moeten vandaag waarschijnlijk toch weer diep gaan om de punten in Woudenberg te houden. Vlak voor rust leggen we weer een goede aanval op de mat wat uiteindelijk in een penalty resulteert door hands op de doellijn. Jesse achter het kanon, maar helaas de penalty wordt gekeerd. De scheidsrechter heeft echter gezien dat de keeper veel te vroeg bewoog en laat de penalty overnemen. Een minuut later is alles anders als de gefrustreerde keeper tweemaal geel heeft gepakt door het wegschieten van de bal en commentaar op de leiding. De tweede penalty wordt pas na een kwartier afkoeling genomen en wel gescoord, maar dit keer was er nog niet gefloten. Uiteindelijk telt de derde poging wel en is het weer gelijk 2-2. Vanaf de zijkant bekeken lijkt de rode kaart wat overdreven in een verder sportieve wedstrijd, maar alleen de keeper zelf en de scheidsrechter weten wat er exact gezegd is. Het is te hopen dat IVV de koppies erbij kan houden, maar dat blijkt ijdele hoop. Als er voor je gevoel onrecht in het spel is kan het alle kanten op met 15/16-jarigen. Ook scheidsrechters die slecht fluiten moet je, hoe moeilijk dat ook is, met respect blijven behandelen. De tweede helft maken we er al snel 3-2 en 4-2 van en is de enige zorg of deze wedstrijd het einde gaat halen. Zeven minuten voor tijd vind de scheidsrechter het welletjes na de zoveelste belediging en de derde rode kaart voor IVV. Tsja, wat moeten we er verder nog over zeggen, deze zaterdag kent louter verliezers. Wat vooral overheerst is de teleurstelling van een gemiste lekkere pot voetbal.