Onder 17 zaterdag, JO17-1, 1e klasse 03

8 april 2017 11:00

Schoonderwoerd, S. van

Bijna stunt tegen kampioen

In de uitwedstrijd tegen aanstaand kampioen Waterwijk JO17-2 vecht Woudenberg voor één van haar laatste kansen op een goede eindklassering. Het plan is om zeer compact te spelen en Waterwijk, met al haar grote talenten, het in ieder geval heel moeilijk te maken. Die opzet slaagt goed want het eerste kwartier weet Waterwijk zich hier geen raad mee. En we houden niet alleen tegen, we komen ook een aantal keer goed door en moeten tot tweemaal toe de score openen. Helaas belandt het schot van Jarie op de paal en is de lob van Niels te hoog. Het tweede deel van de eerste helft komt Waterwijk wat beter in haar spel via de vaardige krachtige middenmidden en vooral via de rappe vleugels. Maar de mentaliteit is vandaag uitstekend en met een snel ingeschakelde dubbele dekking wordt ook dit gevaar vaak op tijd onschadelijk gemaakt. De terechte ruststand is 0-0. De tweede begint wat ongelukkig en ditmaal zijn drie fouten op rij ons wel te machtig 1-0. Het spelbeeld is nog steeds redelijk gelijkopgaand en na 13 minuten komen we door een droge knal van Loek weer op gelijke hoogte. En wat zijn we dicht bij de 1-2 via een goede combinatie over links, maar het laatste zetje kan miraculeus niet gegeven worden. In de omschakeling zijn de druiven wel heel zuur als bij een duw- en trekduel tussen Niels en zijn tegenstander de bal op de stip wordt gelegd. Tien minuten voor tijd moeten we definitief het hoofd buigen als Keeper Mike ver buiten het strafschopgebied hands maakt. Een goal had het nooit geworden, maar de scheidsrechter geeft wel een rode kaart. De 2-1 achterstand loopt in de laatste paar minuten nog op naar 5-2, een uitslag die totaal geen recht doet aan het goede spel. De wedstrijd wordt uiteindelijk beslist op een paar foutjes en een scheidsrechterlijke beslissing die erg ongelukkig uitviel voor ons. Rest ons Waterwijk te feliciteren met het kampioenschap, zij waren dit seizoen de beste en mogen het volgende seizoen met hun grote vereniging proberen de JO17-2 ook in de hoofdklasse een goede rol te gaan spelen.