Sam Kranendonk (intikker)

Onder 19 zaterdag, JO19-1, 1e klasse 04

22 april 2017 15:00

Braakman, M.Q.

Het einde van de competitie nadert. Dus tijd om alvast de balans op te maken na 23 wedstrijden en nog 3 te gaan.

Nieuwland staat momenteel stijf bovenaan en zal als kampioen eindigen; met nog 3 wedstrijden te spelen zijn zij niet meer te achterhalen.
    Voor de plaatsen eronder is het nog wel spannend, gelet op de nacompetitie. Valleivogels heeft 3 punten voorsprong op Woudenberg, op slechts 1 punt achterstand gevolgd door Candia'66 en op 2 punten door VRC.

De regels voor nacompetitie zijn als volgt:
    De 1e periode (van kampioen Nieuwland) gaat naar de hoogst geklasseerde zonder periode (momenteel Valleivogels). Woudenberg eindigde als 4e achter Valleivogels en Candia.
    De 2e periode van Nieuwland gaat naar SO Soest (2e). Woudenberg eindigde hier als 5e, achter Hoogland(3e) en Valleivogels (4e).
    De 3e periode van Nieuwland gaat naar (momenteel) Candia. Woudenberg staat momenteel 4e (samen met Roda 46) achter VRC (3e).

Woudenberg heeft dus nog wel kans op nacompetitie, maar de beste papieren zijn voor Valleivogels en Candia.

In de strijd tegen degradatie (plaats 11 t/m 14) lijkt het gedaan voor Amsvorde met 5 punten achter op CJVV die weer 3 punten achterstaat op AFC Quick en Roda 46.
    DOVO heeft hier de beste papieren met een luttele 2 punten voorsprong op de laatstgenoemde 2 teams.

Dan de wedstrijd. Daar kunnen we deze keer kort over zijn. Woudenberg speelde 20 minuten lang redelijk scherp en goed voetbal. Via de combinatie werd in vlot tempo aan aanvallen gewerkt. Al binnen 2 minuten kopte Mani raak uit de corner. De verdediging van CJVV wekte geen goede indruk bij de 0-2; Emmanuel ontfutselde de bal aan de tegenstander en gaf Mark de gelegenheid tot scoren. Na 20 minuten scoorde hij zijn tweede treffer van de middag. Woudenberg nam gas terug en ging freewheelend naar de rust. Hoewel: er waren nog volop kansen op doelpunten...

De tweede helft mocht CJVV met wind mee voetballen. We weten uit eerdere wedstrijden dat de geelzwarten daar moeite mee hebben, maar CJVV kon niet profiteren. Na een uur scoorde Christiaan van der Mark op aangeven van Mark Radstaake (0-4). Even later tekende hij voor de 0-5.

Het was nu wel gedaan met de beleving en CJVV werd ogenschijnlijk sterker. Door slap ingrijpen konden zij tot tweemaal toe scoren met evengoed uitgespeelde kansen (2-5).

Sam vond het toen welletjes en ging mee naar voren en zorgde er persoonlijk voor dat de marge weer naar 4 werd getild (2-6).