Onder 19 zaterdag, JO19-1, 1e klasse 04

6 mei 2017 14:30

Kasbergen, H.J.R. van

Woudenberg had afgelopen zaterdag een reuzenstap kunnen zetten om nacompetitie te behalen, maar vergat zichzelf te belonen.
    Concurrent Valleivogels had wederom verloren, zodat winst een bijna niet meer in te halen voorsprong zou opleveren.  Het werd een teleurstellend gelijkspel.

De kansen op nacompetitie zijn niet verkeken, maar er zijn nu meer ploegen die hierop azen. Candia zal de derde periode gaan pakken. De strijd om de laatste plek zal gaan tussen Woudenberg en VRC (beide 48 punten) en Valleivogels (47). In de laatste ronde spelen beide laatstgenoemde ploegen zelfs tegen elkaar!
    Woudenberg moet het opnemen tegen SO Soest, in de wetenschap dat de uitwedstrijd werd verloren. De ploeg heeft dus nog wat recht te zetten.

Dan de wedstrijd tegen GVVV:
    In deze wedstrijd bleek dat Woudenberg sterk was uit de spelhervattingen. Tweemaal werd er gescoord uit een hoekschop. Tweemaal werd er gescoord door Jordy van Asselt uit aangeven van Pepijn resp. Mark. Pas na een half uur deed GVVV wat terug (1-2).
    Na rust zette Christiaan van der Mark de marge weer op 2 door een penalty te benutten (1-3).

Daarna liet Woudenberg de teugels vieren en liet GVVV teveel aan de bal. Hoewel er goed werd verdedigd en er weinig kansen werden weggegeven, blies de aanvoerder van GVVV met een daverend afstandsschot weer leven in de ploeg (2-3).  Ietwat overrompeld werd er 3 minuten later nogmaals tegen gescoord (3-3).
    In de jacht op de winst lukte het helaas niet meer om te scoren. De matig leidende arbiter zag vervolgens geen penalty in een overtreding binnen de 16, waardoor de geelzwarten wellicht te weinig kregen.