Woudenberg E2, 2e klasse 26

11 september 2010 9:00

Cees Mulder

Woudenberg E2 na leuke pot met lege handen

Na vier wedstrijden voor de beker en vriendschappelijk met wisselend succes, vandaag voor het echie tegen de Valleivogels. Thuis op Sportpark de Grift waren het de mannen uit het west-Gelderland die aan het langste eind trokken. In een aantrekkelijke doelpuntrijke wedstrijd werd het 4-7.

Charley Eweg : voorbereidend werk.

Daan van Voskuilen heeft zich donderdag tijdens de training lelijk geblesseerd. Er is zelfs een ziekenhuisbezoek voor nodig om de ernst van de blessure te bepalen. Daan zelf vindt dat het wel mee valt. Dus staat hij zaterdag, met zijn arm in het verband, gewoon aan de aftrap. Aan gebrek aan zon en publieke belangstelling hebben de teams vandaag niets te klagen. Het veld ligt er mooi bij en ook scheidsrechter Mulder heeft er zin in. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een leuke wedstrijd van te maken. En dat doen de beide teams dan ook. Valleivogels, dat de laatste twee wedstrijden met 13-0 en 24-1 heeft gewonnen laat gelijk blijken waar ze voor naar Woudenberg zijn gekomen. Ze gaan fris van start. Woudenberg E2 doet echter niets onder voor de E1 van Valleivogels. Toch is het de tegenstander die de voorsprong pakt. En enkele minuten later komen ze zelfs op 0-2. Hierna laat Woudenberg zien dat het tot prima voetbal in staat is. Achtereenvolgens Loek, Niels en Bram buigen de achterstand binnen 5 minuten om in een 3-2 voorsprong. Bij twee van de drie goals is linksback Charley verantwoordelijk voor de voorbereiding. Kort voor rust is het Valleivogels dat van afstand de gelijkmaker binnenschiet. Na rust zakt het nivo van Woudenberg E2 terug. De spelers lopen uit hun positie. Daardoor wordt het erg rommelig. Valleivogels drukt door en keeper Jordy maakt overuren. Vier keer moet hij de bal uit het net vissen. De mooiste van vanmorgen komt op naam van Bram Theunissen. De spits van de Woudenberg E2 schiet de bal met een bekeken lob over de keeper. Al met al is dat niet voldoende om een nederlaag te voorkomen. Valleivogels loopt minder en is na de wedstrijd minder moe. Maar ze hebben wel gewonnen. Woudenberg holt van voor naar achter. In de tweede helft zien we verdedigers in de spits en aanvallers achterin. Als iedereen op z'n positie blijft, voetbal je veel lekkerder, word je minder moe en win je makkelijker. Goed om op te trainen. Volgende week uit naar SVMM E1.