... (solo)

Groep 5 16

15 september 2018 14:30

H. Eising

Woudenberg speelde in reserveshirts de bekerkraker tegen Delta Sports uit Houten. Die ploeg was eind vorig seizoen gepromoveerd; want vorig seizoen wonnen de geelzwarten nog knap de uitwedstrijd met 1-2 in de competitie in de 1e klasse.

Delta begon uitstekend aan de wedstrijd en liet daarmee zien aan onze ploeg hoe je met snel en aggressief spel aan de wedstrijd moet starten.
    Deze wedstrijd vroeg een hogere handelingssnelheid van onze jongens en die moesten even schakelen. Dit duurde een kwartier, maar toen stond al de 0-2 op het scorebord. Gaandeweg de eerste helft herstelde de 'geelzwarten'  zich en ook de balans op het veld. De rust werd met deze stand bereikt.

Er werd direct na de rust gewisseld aan beide kanten en de Woudenbergers lieten zich deze keer niet meer aftroeven. Alec kwam op rechterflank te spelen en was zijn tegenstander de baas. Ook de middenvelders kregen meer grip op het spel. Dit leidde tot de 2-1 met een snoeihard afstandschot van Niels, die besloot om de kruising te testen. De Houtense keeper had het nakijken. Delta begon meer en meer te reageren op de scheidsrechter, die daardoor gedwongen werd om meermalen een gele kaart te tonen. Toch hadden de blauwgelen voldoende kwaliteit om de score weer op te voeren: 1-3. Woudenberg toonde veerkracht en maakte voor de tweede keer de aansluitingstreffer via Thijs, nadat al een glaszuiver doelpunt was afgekeurd wegens buitenspel 2-3.

Het duel ging een spannende eindfase in. De tegenstander ging niet goed met de druk om bleek later. Toch werd weer de 2-4 gescoord.
    Het was met 5 minuten op de klok Jarie die de bal over de keeper in het doel kreeg (3-4) met nog alle kans op gelijkspel. Dit zou betekenen dat Woudenberg door zou gaan in de beker. De beide andere wedstrijden werden met goed voetbal winnend afgesloten, terwijl Delta al een keer gelijk speelde.  En met 10 man van Delta (rood na 2x geel wegens praten) zat dat er ook dik in. Een schot van Matthijs leek het doel in te gaan, maar de weifelende keeper van Delta had de bal deze keer wel goed te pakken.
    Echter, door een fout in onze verdediging kreeg de aanvaller van Houten in een 1 op 1 de bal toch nog langs Miguel. Eindstand: 3-5. Een goede wedstrijd en weer een goed leermoment voor onze jeugd!

Volgende week start de JO19-1 de competitie thuis tegen VVZ'49 uit Soest.