Alec Stalman (intikker)
    82'

1e klasse 08

3 november 2018 14:30

De langverwachte wedstrijd tegen SO Soest, koploper uit de competitie, is het kaliber tegenstander waar het team van trainer Jan van Ginkel naar uitzag. Het team uit Soest is nog ongeslagen. Woudenberg is dat ook, maar zag 2x een wedstrijd afgelast worden wegens te weinig spelers bij de tegenstander.
    De geelzwarten hadden een droomstart! Al binnen een minuut - direct vanaf de aftrap was het raak: Jesse scoorde op aangeven van Alec de 1-0.
    De tegenstander was snel wakker en nam het initiatief over op het middenveld met veel dynamische spelers en veel bal roulatie. Daardoor leek er steeds een mannetje te kort / te laat van Woudenberg. Het duurde nog tot de 30e minuut voordat Soest de stug verdedigende thuisploeg kon verschalken: 1-1. Daarna leek er lange tijd niet veel aan de hand, tot pal voor rust de bal vanaf links met een boog langs Miguel werd gemikt (1-2).

Na rust en een tactische ingreep kreeg Woudenberg meer vat op het spel van de Soestenaren. Toch werden er fouten gemaakt, die werden afgestraft, (1-3, 2-4 en 3-5)  maar telkens konden de geelzwarten de aansluitingstreffer maken (2-3, 3-4 en 4-5), waardoor het tot het einde spannend bleef.
    Bij 2-3 kreeg Woudenberg een penalty toegewezen. Echter, op het moment dat er aanstalten gemaakt werden om die te verzilveren liep de arbiter naar de zijlijn. De assistent van Soest stond met de vlag geheven. Blijkbaar maakte dat zoveel indruk op de scheidsrecht dat deze tot verbazing van iedereen de penalty omzette in een vrije trap voor de tegenstander. Het ongeloof was bij iedereen zichtbaar...
    Enfin, Soest gaf de partij niet meer uit handen en sleepte de zwaarbevochten punten mee naar huis.