50'

1e klasse 19

21 september 2019 10:30

Opstelling Woudenberg JO10-1

Zaterdag 21 september, je leert op school dat dan de herfst is begonnen maar niets was minder waar. Het was heerlijk weer om te voetballen, zeker om 10:30 uur, de zon scheen heerlijk en het was perfect om te voetballen. Na twee dikke nederlagen tegen DOVO en SDV Barneveld was de JO10-1 wel weer toe aan een goede wedstrijd, winnen zou mooi zijn maar lekker voetballen is belangrijker. De tegenstander Roda '46 JO10-2 had tot nu toe alle wedstrijden gewonnen, het zou dus geen "eitje" gaan worden. De eerste helft liet de JO10-1 zien dat ze tegen een gelijkwaardige tegenstander ook goed kunnen voetballen met aanvallen die van achteruit werden opgezet, dit in tegenstelling tot de afgelopen wedstrijden waar omdat ze constant onder druk stonden vaak de lange bal werd gespeeld. De eerste helft had de JO10-1 veel pech en raakte Xavi (1x) en Max (2x) wel 3x de paal of lat. Toch wist Woudenberg ook nog twee keer te scoren via Lukas en Xavi, maar omdat ook Roda 2x scoorde was de ruststand 2-2.

Na rust waren er eerst weinig kansen voor Woudenberg, Roda kon daarentegen wel 3x scoren in het derde kwart. 12 Minuten voor het einde was het dus 5-2 voor Roda, eerlijk gezegd leek de JO10-1 tegen een derde nederlaag op rij aan te gaan lopen. Maar Plotseling rechtten de jongens hun rug en gingen ze vechten voor elke bal. Al snel scoorden Niels en Lukas waardoor het plotseling weer spannend werd (5-4). Helaas  was Roda daarna direct weer slagvaardig en scoorde hun technische spitsje de 6-4. Je zou denken dat Woudenberg de koppies zou laten hangen, maar niets van dat alles. Ze gingen nog meer als leeuwen vechten en na twee doelpunten van Niels was het 3 minuten voor tijd 6-6. Hierna kreeg onze nieuwe aanwinst Max, die is overgekomen van SVMM, het nog even op z'n heupen en scoorde hij nog twee mooie doelpunten (6-8). Met dus 6 doelpunten in 12 minuten wist de JO10-1 alles nog om te draaien en lieten ze zien dat ze behalve goed kunnen voetballen ook veel karakter hebben.