Woudenberg E2 (voorjaar), 2e klasse 49

22 januari 2011 9:00

Cees Mulder

Goede pot E2

De eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie komen we een oude bekende tegen. HDS E2. Enkele maanden geleden werd er met 4-1 gewonnen. Vandaag nieuwe ronde nieuwe kansen. Opnieuw is Woudenberg een maatje te groot voor de tegenstander uit Leersum. Het wordt 5-1.

Charley Eweg is een weekendje weg. Leuk voor hem. Jammer voor ons. Gelukkig wil Tom van Eijk de plek in de verdediging overnemen. En dat doet-ie goed. Stefan van Dieten is ziek geweest. Maar wil toch graag voetballen. Hij probeert het een paar minuten, maar helaas, het wil niet echt. Woudenberg E2 heeft de eerste helft het betere van het spel. Met mooie combinaties komen we een paar keer gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Een mooie aanval met Danny van Piggelen als kaatser belandt op de paal. Keeper Jordy Kok heeft weinig te doen. Toch is het HDS dat de eerste goal scoort. Tegen de verhouding in. Gelukkig gaat Woudenberg daarna vrolijk verder. Het wachten is op de gelijkmaker. Die komt. Niels Vermeulen schiet van afstand en de HDS-doelman is kansloos. Na rust gaat de E2 door. Loek Radstaake is alert en maakt de 2-1. Achterin zit het potdicht. Daan van Voskuilen speelt een prima pot. Bram Theunissen rondt een actie vanaf de rechterkant doeltreffend af. Daarna geeft HDS zich gewonnen. Luuk de Kruif gooit nog wat zout in de Leersumse wonden door de 4-1 en de 5-1 binnen te schieten. Daarna is het over. De score had nog wat hoger voor Woudenberg kunnen uitvallen als we niet in totaal vier keer op de paal en de lat hadden geschoten. Het terugverdedigen moet beter om ook van sterkere tegenstanders te kunnen winnen. Maar voor vandaag was het in het algemeen genieten geblazen voor de Woudenbergse supporters.