...
    60'

Woudenberg D1, Groep 1 33

31 augustus 2011 18:00

Woensdagavond werd de laatste bekerwedstrijd gespeeld, uit tegen Saestum D1. Bij winst heeft Woudenberg een grote kans om poulewinnaar te worden. Saestum staat echter bekend om zijn sterke jeugdafdeling dus het zal niet makkelijk worden. Na een rustig begin barst de wedstrijd los in de 5e minuut. Zodra er wat ruimte wordt gegeven aan Saestum profiteren ze daar gelijk van met goed combinatievoetbal en veel kracht en snelheid. In vijf minuten tijd slaagt Saestum erin drie keer op Bas af te gaan. De lat en goed keeperswerk voorkomen een achterstand voor Woudenberg. Zelf is Woudenberg ook dicht bij een doelpunt als de altijd bikkelende Mark Nick diep stuurt, die enkele tegenstanders en zelfs de keeper passeert maar net niet lekker uitkomt met zijn linkerbeen. De vierde diepe bal wordt Woudenberg dan toch teveel 1-0. Woudenberg probeert het nog wel maar heeft het erg lastig tegen Saestum. De tegenstander handelt vaak net wat sneller en ook fysiek zijn ze wat sterker. Vlak voor rust vallen er nog twee doelpunten zodat de ruststand 3-0 is. De tweede helft gaat Saestum vrolijk door en loopt snel uit naar 5-0. Heel af en toe weet Woudenberg er gevaarlijk uit te komen, zoals ook tien minuten na rust als Marcel de bal binnendoor steekt op Coen, die zijn tegenstander in een sprint net voor weet te blijven maar van achteren wordt neergehaald op de rand van het strafschopgebied, wat de verdediger van Saestum vijf minuten op het strafbankje oplevert. De vrije trap wordt vervolgens binnengeschoten door Nick 5-1. Ook met een man minder weet Saestum te scoren 6-1. De 6-2 is een droge knal boven in de hoek van Nick. Saestum toont geen medelijden met Woudenberg en loopt uiteindelijk uit naar 10-2. Deze tegenstander was vandaag duidelijk een maatje te groot. De D1 heeft de afgelopen wedstrijden aangetoond dat het tegen andere sterke tegenstanders goed voor de dag kan komen, maar er zullen dit jaar ook een aantal wedstrijden bijzitten die heel moeilijk gaan worden, zeker als een tegenstander qua voetbal en fysiek wat verder is.  2x 30 minuten vol gas geven en zoveel mogelijk duels winnen en met een beetje geluk op het juiste moment heb je zelfs tegen Saestum kansen op een goed resultaat.