Mannen, 8, Groep 4 05

17 december 2016 15:00

Bijz. Doelman Erik van der Linden keert strafschop (49).
    ---

Het achtste elftal van v.v. Woudenberg wist zaterdag 17 december 2016 de volgende bekerronde te bereiken door met 2-4 te winnen bij Roda’46 8. Dit team staat op de eerste plek in de competitie van het zevende elftal. Onlangs wonnen de Leusdenaren met 5-0 van de geel-zwarten.

In de groepsfase wisten beide teams drie overwinningen te boeken. Woudenberg 8 begon sterk en aan het bekerseizoen en scoorde er rustig op los in ontmoetingen met FZO 4 (0-6), Valleivogels 10 (5-1) en Jonathan 6 (1-3). Roda’46 8 deed dat tegen Eemdijk 6 (4-3), Odysseus’91 10 (1-3) en Nieuwland 6 (4-1).

De ploeg uit Leusden is een gemakkelijk scorende ploeg met 51 competitiedoelpunten. ’Van te voren had ik verwacht dat het een lastige wedstrijd zou worden. De laatste wedstrijden spelen we goed in de competitie, getuige ook het gelijkspel tegen de koploper (3-3 tegen De Posthoorn 4, red.). Je weet dat het uit bij Roda’46 altijd lastig is, maar zolang we het geloof in eigen kunnen hebben maken we overal een kans’, begint leider en tevens speler Chris Valkenburg zijn verhaal.

De Woudenbergse formatie zorgde voor een goede eerste helft. ’Voor de wedstrijd werd nog verteld dat de spits van de tegenpartij er al 30 in de competitie had ingeschoten. Echter de eerste helft, had deze aanvaller niets in te brengen. De gehele aanval van Roda’46 hadden we in onze broekzak. Er werd geen kans weggegeven, dat was de verdienste van onze verdediging. Daarnaast vonden we gemakkelijk vanuit het middenveld onze spitsen en waren we tweemaal dicht bij een doelpunt en ging de derde kans er gelukkig wel in’, denkt Chris terug aan de openingstreffer van Kristian Schouten. De aanvaller wist de bal keurig in de hoek binnen te schieten: 0-1.

Wedstrijdfoto's zijn niet van het bekerduel tegen Roda'46 8, maar van zaterdag 26-11-2016 in competitieverband tegen DOVO 13 (3-4). Foto's met dank aan DOVO 13.

’De tweede helft kwam Roda’46 scherper aan de aftrap en hadden we wat moeite met de organisatie. Dit leidde tot een penalty tegen. Deze wist Erik van der Linden te stoppen waardoor we nog in de wedstrijd bleven. Helaas kwamen we nog op een 2-1 achterstand, maar knokten we ons weer in de wedstrijd met een man minder in het veld’, vertelt Chris.

En vervolgt: ’Het geloof kwam terug en nadat ook wij een penalty kregen en wisten te benutten, was er nog maar één partij die het verdiende om te winnen. Uit een corner wisten we de 2-3 binnen te frommelen. Roda’46 zette nog wel alles op alles om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar ze kwamen er niet meer gevaarlijk uit. Uit de counter wisten we nog de 2-4 in de 90ste minuut in te schieten waarmee de overwinning zeker gesteld werd.’

Zoals al werd aangegeven was het doelman Erik van der Linden die het team in de wedstrijd wist te houden. Aan het begin van het tweede bedrijf floot de scheidsrechter voor een strafschop voor de thuisploeg. Een omstreden situatie: ’De overtreding werd gemaakt buiten de zestien, maar de scheidsrechter wees resoluut naar de stip’, stelt keeper Erik van der Linden.

Daar dacht het thuisspelende team op gelijke hoogte te gaan komen. ’Ik kijk altijd naar de speler en gok ik altijd een hoek. En dan ga ik voor die hoek’, laat Erik weten die de bal in de rechterhoek uitstekend wist te keren. Hierdoor bleef de 0-1 tussenstand staan. ’Dat gaf me een bevredigend gevoel en kon ik hierdoor een belangrijke bijdrage leveren’, denkt goalie Erik terug aan dit moment.

Desondanks kwam de thuisploeg op een 2-1 voorsprong, maar een overtreding op Kristian Schouten werd bestraft door een toegekende penalty aan de andere kant van het veld. Zoals vaker maakt Erik de route richting het doel van de tegenstander om vanaf elf meter binnen te schieten. ’Ik mis nooit’, bericht Erik. Opnieuw was de doelman bepalend, want de strafschop werd benut en betekende de 2-2 gelijkmaker.

Dit was het startsein voor de geel-zwarten om er meer uit te halen. Na een scrimmage wist Dennis Koudijs het lederen projectiel te bezorgen bij Jeroen Koudijs, die voor de 2-3 tekende. In de slotfase een mooie aanval waar Willem van den Pol de bal mee gaf aan de doorlopende Kristian die uiteindelijk de 2-4 tegen de touwen schoot.

Woudenberg 8 speelde een goede pot en daar was coach Chris tevreden over. ’De eerste helft was de verdediging oppermachtig met Paul ten Ham die zijn tegenstander op iedere centimeter van het veld opeet. Doordat Roda’46 met twee spitsen speelde kon om de beurt Joris van den Pol of Erik ter Maaten doorschuiven naar het middenveld waardoor we telkens een man extra op het middenveld hadden, waarmee we voetballend Roda’46 onder druk konden zetten. Daarnaast hadden we met Willem van den Pol en Kristian Schouten twee gevaarlijke spitsen die de bal ook nog eens goed bij zich konden houden. Waardoor op komende middenvelders als Mark Heshusius, Jelte Los en Niels Heshusius voor gevaar konden zorgen.’

En vervolgt: ’De tweede helft hielp Erik van der Linden ons in de wedstrijd , door de penalty te stoppen en onder aanvoering van Dennis Koudijs vochten we ons terug om voor een resultaat te zorgen. Jeroen Koudijs die ieder gaatje op middenveld dicht loopt en nooit opgeeft, getuige ook zijn frommel goal bij de 2-3. Daarbij hielp het dat Lars Maarseveen op het middenveld voor rust en overzicht zorgt en altijd de voetballende oplossing zoekt’, geeft Chris, die als rechtsback spelende geen problemen kende met zijn tegenstander, aan.

’Al met al veel goede punten gezien waardoor we met vertrouwen richting de volgende wedstrijden gaan’, vertelt Chris over de te spelen wedstrijden in de tweede seizoenshelft. Daarin treft zijn team in de volgende ronde als tegenstander DOVO 9. Dit thuisaffiche staat zaterdag 21 januari om 13:00 uur op het programma.

’Iedere ronde dat je verder komt in de beker, zal het zwaarder worden. Alleen blijkt het dat we tegen zware tegenstanders ons altijd kunnen opladen en onze beste wedstrijden spelen. Daarbij is het thuisvoordeel fijn en kan het ons net dat beetje extra geven waardoor we nu nog een ronde verder komen dan vorig jaar’, blikt Chris al vast vooruit op de confrontatie met DOVO 9.

Net als vorig seizoen blijkt het achtste elftal succesvol te zijn in de beker. Het eindstation was toen na de winterstop bij De Merino’s 5 (5-1 verlies). Dit huidige voetbaljaargang maakt het achtste elftal als enige seniorenteam na de winterstop een vervolg in de beker. Woudenberg 6 kwam overigens 17 december ook in actie voor de beker, maar bleek SVL 3 (9-0) veel sterker te zijn. Vorig seizoen was het Woudenberg 5 met een lange reeks in de beker. Na de overwinning op Roda’46 9 (5-1) werd er bij CDW 2 nipt met 1-0 verloren.